Crítiques: “En la boca del lobo” Los Titiriteros de Binéfar (Aragón)

En la boca del lobo - Los Titiriteros de Binéfar

Vist el 28/02/2013 a FETEN 2013

Teatro Popular con música en vivo. Este montaje utiliza máscaras y títeres de diversas técnicas, canciones, cuentos, retahílas, todo remodelado, ensamblado y zurcido para hablar de la cultura popular a través del viejo oficio titiritero. Un itinerario festivo que un titiritero y un músico van recorriendo acompañando al auditorio, en los recodos y claros del bosque que atraviesan aparecerán los personajes más “villanos” de nuestras fábulas: el lobo, la bruja, el gigante, el bandido, el duende y el gato.
Se pretende establecer una relación directa y amable con el público, pues al auditorio se le devuelve algo que le pertenece: un tesoro oculto en su propio jardín.
 
Edat recomanada: a partir de 3 anys / Tots els públics
Durada: 45 min
 
Un espectacle de titelles tradicionals, on el Paco Paricio i un músic, Faustino Cortés, que fa un repàs als personatges més arrelats i atàvics dels nostres contes i rondalles. El llop, el gat, la bruixa, l’ogre… amb diferents tècniques i jocs per a mantenir-nos atents, fruit de la tradició de pobles i comediants d’arrel. Sempre és un plaer veure aquesta companyia de La Franja (per cert, la única aquest FETEN que va proposar una endevinalla en català al públic… i la van endevinar!), que sempre han fet espectacles impecables, que arriben a tota mena de públics, que transmeten la humanitat dels seus creadors.

Fins al punt, que quan al final ens demanen que no perdem mai els contes populars, que ens responsabilitza de transmetre allò que ens van llegar pares i avis, un no va poder deixar anar alguna llagrimeta. Com podeu suposar, un espectacle absolutament recomanable, només amb el dubte de si els petits d’avui a Catalunya es sabran les cançons, com ara els nens, pares i mares de Gijón.

Los Titiriteros de Binéfar (Aragón)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*