Critiques:”Pío” de la companyia Caramuxo Teatro (Galicia)

pio

Vist a: FETEN, febrer de 2013

En el gabinet d’un científic, ell i una col·lega seva (actor i actriu, que després faran de manipuladors de titelles) esperen emocionats la carta d’un científic estranger. Un ou està a punt de trencar-se, d’una espècie rara d’ocell. Ambdós, amb tècnica de titelles (tot i ser un espectacle que comença com a teatral), ens expliquen la seva experiència amb en Pío, el primer ocell d’aquesta mena que van veure néixer i criar-se, com va descobrir el món, i va enamorar-se d’una ocelleta. Sense estar malament, l’espectacle té una incongruència en la posada en escena, des del meu modest punt de vista: és per a públic petit, doncs les evolucions del protagonista ocell poden ser interessants fins als 6-7 anys a tot estirar, però l’estètica proposada és la d’un despatx i un vestuari dels personatges mooooolt convencional, diria que antic i demodé, i més per als infants d’avui. Xoca bastant la manipulació i tot el què li passa a l’ocell enmig d’un lloc tan poc congruent. Amb tot, un espectacle adient per a petitons, sobre la vida d’un simpàtic animalet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*