Proposta d’activitats 2015-2016 | NUS Teatre i Acció Social

Ampliem-NUS!

En la intersecció de les arts escèniques amb l’acció social, descobrim nous camins d’actuació…El curs 2015-2016  ve carregat de propostes!

Tallers i Formacions

Espai per a la reflexió, sensibilització, presa de consciència i prevenció de problemàtiques socials que afecten a persones i grups, amb metodologies participatives, treball de processos i teatre social.

Projecte Jo Mai Mai…

Creació artística
Projecte de prevenció i creació artística on explorar junts el patriarcat, el gènere i les violències que l’envolten, des de les arts escèniques.
Destinat a : joves, adults i professionals.
.

Patriarcat, Gènere i Violència

 Violència de gènere
Tallers modulars de prevenció per identificar i visibilitzar les violències de gènere, entendre el fenomen, i proporcionar eines a la comunitat educativa per combatre’l.
Destinat a : estudiants, professorat i famílies.
.

Assetjament Escolar

Bullying & Ciberbullying
Tallers modulars de prevenció per identificar i visibilitzar les formes en què es presenta l’assetjament a l’escola, entendre’l, i proporcionar eines a la comunitat educativa per a fer-hi front.
Destinat a : estudiants, professorat i famílies.
.
.
 

Formacions Professionals

Formacions a mida per acompanyar a professionals o persones interessades en conèixer les temàtiques i obtenir eines per a poder aplicar-les en diferents contexts.

Temàtiques: gènere, violència, relacions de poder i conflicte, participació i facilitació, teatre social.

 

.

 

Teatre fòrums

Espai per a treballar temàtiques socials des d’una intervenció artística.

.

Violència de Gènere
Un viatge per la socialització de gènere, l’amor romàntic i les violències subtils en la parella. Una història sobre les petites coses que no ens agraden, i que sense saber com, es fan massa per a aturar-les… O no! Al final, el públic podrà aturar el temps, i anar enrere per a  transformar el final.
 .

Joves, TICs i Gènere

Les tecnologies han canviat la nostra forma de treballar…però és així per a tothom?  Els joves han nascut entre tecnologia i s’hi mouen amb molta més naturalitat, però com utilitzem la tecnologia? De quina manera ens condiciona a la nostra vida?  Com evitar-ne les parts que no ens agraden?
 .

Inspirat en les històries del públic

Totes tenim històries per explicar. El públic n’explica una i veurà com els actors la representen. A partir d’aquestes històries farem atenció, veurem què passa, què podria passar, com seria si la vida fos un joc en què tots i totes hi posem les regles… T’atreveixes?

 

Properes estrenes

 

Identitats de Gènere

En Luca vol dur els cabells llargs, la seva mare no vol que li diguin “nena”… Un núvol màgic, una perruca! i coses que no agraden a ningú…
Una història diferent que qüestiona els estereotips de gènere des de la infància i les resistències que es troben les persones que trenquen amb les normes establertes.

 

Joves, TICs i Gènere

Les tecnologies han canviat la nostra forma de treballar…però és així per a tothom?  Els joves han nascut entre tecnologia i s’hi mouen amb molta més naturalitat, però com utilitzem la tecnologia? De quina manera ens condiciona a la nostra vida?  Com evitar-ne les parts que no ens agraden?
Ciberassetjament

Passant del món real al virtual i del virtual al real, un escenari i una applicació ens permetran  abordar la relació que els i les joves tenen amb la tecnologia, els seus usos i  abusos, concretament les noves formes i canals d’una problemàtica tant antiga com de rabiosa actualitat, com és l’assetjament escolar.

 

www.nusteatre.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*