‘Merlí’ a TV3, una finestra als adolescents i a l’educació (o com crear públic jove des de la Televisió Pública)

 

Merlí - TV3

Aquesta notícia, tot i no ser estrictament de teatre, ens ha semblat interessant, ja que mostra una aposta de la Televisió Pública Catalana per fer una sèrie sobre la vida quotidiana dels joves que estudien a l’institut. És clar, i també dels docents que treballen amb aquestes edats. I si més no, i potser serà molt interessant de seguir, donarà peu a que un grup de joves actors i actrius irrompin a la popular pantalla i es popularitzin i, qui sap si seguint els passos dels companys de professió, més veterans, esperem que posteriorment portin a molts i molts joves al teatre, atrets per un ‘star system’ que participa en una sèrie que parla dels seus problemes en la ficció notantficció. 

Dilluns 14 de setembre, a les 21.55, TV3 estrena “Merlí”, la nova sèrie de Televisió de Catalunya, produïda per Nova Veranda 2010, amb idea i guió d’Héctor Lozano i direcció d’Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, en el paper de Merlí, gira al voltant  d’un professor de Filosofia i la relació amb els seus alumnes de Batxillerat.

El professor de Filosofia Merlí Bergeron tria un grup d’alumnes de Batxillerat per ser els peripatètics del segle XXI. Com si es tractés d’un nou Aristòtil, Merlí els ensenyarà a qüestionar les coses, a reflexionar… Però el seu caràcter irònic i irritant és polèmic a l’institut perquè no tots els professors estan disposats a aguantar les seves manies… Ni tampoc el seu fill, l’alumne més difícil que ha tingut mai, amb qui intenta recuperar la relació.

Alguns dels  altres actors i joves protagonistes seran David Solans, Elisabet Casanovas, Candela Anton, Júlia Creus, Albert Baró, Marcos Franz, Iñaki Mur, Mar del Hoyo, Patrícia Bargalló, Assun Planas, Marta Marco i Anna Ycobalzeta.

Avui mateix, 3 de setembre, ha estat presentada la sèrie al mitjans de comunicació. Aviat us en donarem més detalls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*