Àmplia programació familiar i per a tots els públics al Temporada Alta 2015 – Girona/Salt

XXIV TEMPORADA ALTA
FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT

Del 2 d’octubre al 8 de desembre de 2015 :: www.temporada-alta.net

logo-temporada-alta-2015

Temporada Alta aposta pels espectadors del futur amb 14 muntatges dirigits al públic familiar. El festival arrencarà el 2 d’octubre amb una proposta per gaudir en família i als carrers, Cerimònia del foc, del col·lectiu Carabosse  

Temporada Alta fa una clara aposta per arribar a tots els públics amb la programació de circ, música, teatre o dansa més àmplia i diversa de les darreres edicions, en la qual tenen una butaca reservada els espectadors del futur.

Propostes per al públic familiar

Per als més petits i sota el segell de qualitat El Planter, el festival presenta també cinc espectacles pensats exclusivament per al públic familiar. Concerts per a nadons. Suite num.1. Els batecs del cargol és un dels clàssics de Temporada Alta que torna aquest any per despertar la sensibilitat artística dels més petits, per nens fins als 3 anys. A partir dels 4 anys trobem Bleu!, de la Compagnia TPO, un espectacle internacional de dansa, circ i teatre que integra projeccions de gran format i estructures interactives. Per a nens i nenes a partir dels sis anys el festival programa Alone de Cia Sebas i Christian Atanasiu, un muntatge de circ i teatre gestual que ajuda als infants a enfrontar-se a les seves pròpies pors. Entre els 6 i els 12 anys ens arriba la proposta de José Antonio Portillo, Biblioteca de cuerdas y nudos. L’espectacle, que presenta una misteriosa biblioteca ambulant, ja ha triomfat en alguns dels principals festivals i teatres d’Europa. Per últim, i per a nens ja més grans, a partir dels 9 anys trobem el muntatge de dansa, circ i teatre Bag Lady de Malgosia Szkandera. A través de bosses de plàstic, la intèrpret crea un món de poesia i jocs.

Els espectacles que formen part d’El Planter són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. Són projectes amb valor afegit, per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres, en alguns casos amb activitats complementàries.

Propostes per a tots els públics

Vuit són les propostes adreçades a tots el públics que programa el festival i que comencen el mateix dia 2 d’octubre amb l’espectacle inaugural, Cerimònia del foc, del col·lectiu d’artistes de carrer Carabosse, que oferirà un itinerari de foc, llum i música pel Barri Vell de Girona. És un recorregut lliure que permetrà al públic gaudir d’instal·lacions de foc en diversos espais, descobrint la ciutat sota una llum nova. Al mes d’octubre també es podrà gaudir de dues propostes que combinen el teatre i la música: Allegro, de la companyia Cor de Teatre, dirigida per Paco Mir i que va estrenar-se a Temporada Alta 2014, i  El Petit Príncep, d’Àngel Llàcer i Manu Guix, producció que ens transporta, en format musical, al món màgic del clàssic de Saint-Exupéry. Slava’s Snow Show, de Slava Polunin, és una altra de les produccions que podrem veure al primer mes del festival. Torna a Girona després d’haver exhaurit totes les entrades a l’edició de 2009 i ho fa amb sis funcions que convertiran el Teatre Municipal en un paisatge poètic de glaç i neu. L’espectacle de circ és un èxit rotund que ja han vist més de tres milions d’espectadors arreu del món i que ofereix una experiència única per viure en família. Per últim, tanca la programació per a tots els públics del mes d’octubre Enfila SA, de la companyia Estampades, una producció de dansa i circ que enfila històries recreant la vida d’una fàbrica tèxtil.

El festival també ens acosta tres propostes pensades per a totes les edats: PaGAGnini d’Yllana i Ara Malikian, que converteix un concert de música clàssica en un gran espectacle d’humor;  Rhum de Monti & Cia, l’espectacle pòstum de Joan Montanyès (Monti) sota la direcció de Martí Torras; i Bèsties, de la companyia Baro d’Evel, un espectacle de circ, dansa i música amb una important gira internacional tancada que tindrà la seva estrena a l’Estat espanyol en el marc de Temporada Alta, que n’és coproductor.

Podeu descarregar la programació completa del festival a:
http://www.temporada-alta.net/admin/js/kcfinder/upload/files/TA15_TALTA_baixa.pdf

Venda d’entrades:
Venda d’entrades i paquets de tots els espectacles (al web del festival, a les taquilles dels teatres i a l’app del festival)

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*