Lluïsos assoleix una fita històrica i estrena el curs amb nou edifici

http://www.lluisosdegracia.cat/img/menu/logo_cap.png

– El dia 30 a les 20h es fa el lliurament simbòlic de claus a totes les seccions de l’entitat en una jornada de portes obertes
– Després d’un any d’obres, el nou curs comença ja a les noves instal·lacions
– Un nou edifici amb molt més espai per a les més de 500 persones que passen diàriament per l’entitat

El proper dijous a 30 de setembre a les 20h Lluïsos assolirà una fita històrica: estrenarà el nou edifici just en complir els 160 anys. La Junta de l’entitat farà l’acte solemne de lliurament de les claus de les noves sales als presidents de cada secció. Serà un acte simbòlic però ple d’il·lusió per la fita aconseguida després d’un any d’obres i amb la dificultat d’haver hagut de reubicar provisionalment totes les activitats a altres espais de la plaça del Nord i del barri de Gràcia

. Més de 500 persones passen diàriament per les instal·lacions de Lluïsos, i tothom està convidat el dia 30 a partir de les 17h de la tarda a la jornada de  portes obertes per a tots els socis.

La construcció dels nous Lluïsos ha representat aixecar de nou l’emblemàtic edifici de la plaça del Nord, a excepció de la façana, conservada com a patrimoni arquitectònic. Les obres han permès adaptar l’edifici a la normativa vigent i comptar amb unes instal·lacions molt més àmplies i modernes, amb tota una nova planta al soterrani, i amb un nou teatre que serà un dels bucs insígnia dels nous Lluïsos, però que no estarà llest fins al novembre.

Les obres, que han costat gairebé 3 milions d’euros, han estat possible gràcies a tres vies de finançament: una subvenció d’1,3 milions a través de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, un préste

c bancari de 700.000 euros, i finalment, la captació de diners a través d’ajuts individuals i patrocinis prevista al tram final i que, junt amb un nou ajut municipal, busca arribar als 750.000 euros.

Per aquest motiu, l’entitat ha afrontat la recta final de les obres amb la posada en marxa d’una campanya de recollida de diners ja prevista a l’inici del projecte per a fer front al cost pendent per finançar les noves instal•lacions. La campanya pretén implicar 400 famílies perquè aportin un dipòsit de 500 euros, a retornar a partir dels dos anys. La iniciativa, que ja ha recollit 27.000 euros, du per nom “400 x 500, la recta final!” i reprodueix la imatge d’un dorsal d’una cursa.

Més de 500 persones participen diàriament a les activitats de l’entitat

Lluïsos és una de les entitats deganes del barri de Gràcia i de la ciutat

des de fa 160 anys. Promou el lleure, la cultura i l’esport, i compta amb 1.200 socis i sòcies que són en la seva gran majoria joves: el 70% tenen menys de 30 anys.  Més de 500 persones passen cada dia per les seves instal•lacions per a fer-hi algun taller, assajar a una de les 7 corals, entrenar entre els 250 jugadors i jugadores de bàsquet o per fer-hi teatre, esplai, hort urbà, casals d’estiu, compartir aficions en el grup ‘No estiguis sol’, i més d’un centenar d’activitats.

El denominador comú de l’activitat de Lluïsos és oferir experiències molt diverses en el món del lleure per formar ciutadans compromesos amb la ciutat i la vida social del seu entorn. I això és possible gràcies a les 200 persones d’àmbits molt diferents que hi treballen desinteressadament.

El curs 2015-16 engega amb força: una temporada estable de titelles per a es

coles, programació familiar periòdica i la repetició d’experiències tan exitoses com el #nanoteatre o el Festival de Màgia Jove de Barcelona. A més, Lluïsos vol ser motor del teatre amateur de la ciutat i acollirà companyies residents durant tot l’any. Actualment compta

amb 7.300 espectadors anuals de públic bàsicament familiar.

www.lluisosdegracia.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*