Temporada Alta 2015 (Girona/Salt) amb el públic jove. Parlem amb Salvador Sunyer

XXIV TEMPORADA ALTA
FESTIVAL DE TARDOR DE CATALUNYA. GIRONA/SALT

Del 2 d’octubre al 8 de desembre de 2015 :: www.temporada-alta.net

logo-temporada-alta-2015

salvador-sunyerEstem al CCCB de Barcelona, dilluns 28 de setembre a la tarda. El departament de premsa i comunicació del Temporada Alta, conscient, com no, que aquí tenim el nostre propi centralisme (més enllà del que el dia abans varem anar a votar sí o no), capitanejat per Salvador Sunyer, el Gran Cap, baixen a Barcelona a parlar amb un tipus nou i emergent de periodistes: els bloggers, o conductors de blocs que parlen de teatre a Catalunya. Tot un honor que un portal com el nostre, dedicat al públic infantil i juvenil, hagi estat cridat i puguem fer les preguntes que ens semblin convenients sobre aquest prestigiós festival.

El mateix Salvador Sunyer ens explica les grans línies mestres i sobretot, els espectacles més destacats del festival. Cap dels infantils, per cert.

La part que ens interessa surt després, quan parla de la promoció de públics, especialment del públic jove. I en això ens hem de treure el barret:

TEMPORADA ALTA ha reservat un nombre determinat d’entrades (i segons ens explica, prou ben situades) per a menors de 25 anys, que tindran un preu de 3 euros, a TOTS ELS ESPECTACLES DEL FESTIVAL. Ara bé, correu perquè en molts casos s’estan acabant o directament s’han acabat. Una iniciativa d’aplaudir, i pel que es veu, d’èxit.

En la meva breu intervenció (Josep Maria Viaplana) preguntant per aquesta mesura, i sobretot del compromís del festival amb els joves (amb el públic familiar, ja es pot comprovar en la programació que varem publicar fa poc), expliquem que seria bo que en el futur, als programes del Festival hi figurés, juntament amb la informació més important de cada espectacle, les edats a partir de les quals es considera adient, com per exemple, ja fa el TNC i sembla que comencen a fer altres sales i programacions.

El director del Temporada Alta, ASSUMEIX EL COMPROMÍS davant de tots de que EN L’EDICIÓ DE L’ANY VINENT AIXÒ JA SERÀ UNA REALITAT. Ens felicitem.

Parlem breument sobre la dificultat d’afinar amb les edats a partir de les quals un espectacle és recomanable, cosa que tots sabem que és difícil i molt subjectiva, i tots coneixem casos contradictoris de coses que finalment avorreixen als joves o coses que, un mai no ho diria, acaben encantant-los.

El posterior debat (que no podia faltar) sobre la poca qualitat de moltes propostes per a joves, i sobretot de teatre familiar, no fructifica, donat que, certament, aquest no és el lloc ni la finalitat de la reunió. Caldrà fer molta pedagogia amb aquells membres del sector que no han vist -o això sembla- la gran evolució que el que es fa per a petits i joves espectadors, ha tingut aquests darrers 10-15 anys. Com si un no veiés constantment mals espectacles (i en teatre importants) per a adults, molt més despropòsits que la majoria del que un veu en circuits familiars. Tot s’ha de dir, d’aquests en veig molts més , i crec que puc parlar-ne amb més perspectiva.

De tota manera, marxo content perquè sense cap dubte hi ha una sensibilitat i una receptivitat de Temporada Alta cap a les propostes que acostin els espectacles (dir només teatre, seria deixar molts fora) per al nostres infants i joves.

Podeu descarregar la programació completa del festival a:
http://www.temporada-alta.net/admin/js/kcfinder/upload/files/TA15_TALTA_baixa.pdf

Venda d’entrades:
Venda d’entrades i paquets de tots els espectacles (al web del festival, a les taquilles dels teatres i a l’app del festival)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*