Lluïsos Teatre (Barcelona, Gràcia) enceta una nova etapa com a sala especialitzada en titelles i en promoció de teatre jove

LluisosTeatre-nou-equip-2015

La sala gracienca ha presentat aquest matí la temporada 2015-16 en un marc excepcional: unes instal·lacions acabades de reformar

Lluïsos Teatre aposta per donar suport a companyies joves i per consolidar-se com una sala especialitzada en titelles

Oriol Broggi revela el nom de les companyies escollides per a les residències artístiques

Lluïsos Teatre enceta una nova etapa amb la programació teatral 2015-16, que ha presentat aquest matí a les noves instal·lacions de la sala, en fase final de remodelació. Després d’un any d’obres, la sala gracienca obrirà temporada a partir del novembre amb “més ganes que mai de convertir-se en punt de referència del teatre jove i familiar a Barcelona”, tal i com ha explicat avui el president de l’entitat, Oriol Hosta.

La nova temporada acollirà entre el novembre i l’abril sis companyies de titelles que, com a novetat, també oferiran sessions dedicades exclusivament a les escoles. Lluïsos Teatre aposta, d’una banda, per consolidar-se com a sala especialitzada en titelles i, de l’altra, per fomentar la creació teatral jove a través d’una nova edició del festival
#NanoTeatre, aquest gener vinent, i de dues residències artístiques.

“Tenim un públic familiar fidel i més de 7.500 espectadors anuals” ha recordat Hosta, xifra que Lluïsos Teatre espera superar en aquesta nova etapa amb una programació de titelles “de molta qualitat” i alhora, continuar impulsant els altres projectes del teatre: la creació teatral jove i l’organització del
Magicus, Festival de Màgia Jove de Barcelona, que enguany se celebrarà el 23,24 i 25 d’octubre.

A la presentació també hi ha assistit la coordinadora de Lluïsos Teatre, Mar Solà i el director artístic de La Perla 29, Oriol Broggi, que ha participat com a jurat en l’elecció de les dues residències artístiques i que participa també en la temporada teatral de titelles d’enguany.

Titelles per a la família i per a les escoles

La primera companyia de titelles de la programació d’enguany serà La Perla 29 amb La Julieta, un muntatge dirigit per Oriol Broggi i interpretat per Rosa Gámiz. També es podrà veure La rebel·lió de les joguines de la companyia Renaixença, El porc ferotge de La maleta dels espectacles, Kissu del Centre de Titelles de Lleida, L’Ornet vol cantar d’Inspira Teatre i Una carretada de contes de Butai Produccions. La sala gracienca es consolida així com a punt de referència al país dels espectacles de titelles dirigits a un públic familiar i infantil.

Oriol Broggi revela quines són les companyies escollides per a les residències artístiques

El director artístic de La Perla 29, Oriol Broggi, ha estat l’encarregat de revelar el nom de les dues residències artístiques que assajaran i estrenaran el seu muntatge a Lluïsos Teatre: Contra la paret, del Col·lectiu La Pública; i La Trinxera, de la Companyia Laura.

Broggi, que ha format part de la comissió artística que ha seleccionat aquestes dues propostes, ha destacat que es tracta de “dos muntatges inèdits que tenen en comú un lideratge jove i un rerefons social”. El director ha elogiat la tasca de Lluïsos com a motor teatral i ha posat de relleu la necessitat d’iniciatives com aquesta: “perquè a Llluïsos hi ha molta activitat teatral i amb les residències, el que es tracta de lligar és el que passa aquí amb allò que passa a fora i donar l’oportunitat a les companyies professionals o no tan professionals que comencen per tal que puguin exportar el teatre de Lluïsos a tota la ciutat”.

Contra la paret
és un espectacle que barreja el documental i la ficció. A partir de fets que han passat a Barcelona en els darrers 10 anys des de 2006 com el 4F, la mort de Juan Andrés Benítez, o l’agressió a Esther Quintana, la companyia s’inspira per a crear una dramatúrgia en la que es qüestionen l’ús del poder per part dels cossos policials i judicials, i els conflictes socials i personals que se n’esdevenen. La peça, que estarà dirigida per Lali Álvarez i interpretada per David Teixidó, Clara Garcés, Sergi Gibert i Jaume Nieto, vol investigar la possibilitat que té el teatre com a canal de reflexió i debat.

D’altra banda La trinxera és un muntatge que protagonitzaran cinc joves d’entre 19 i 28 anys que volen plasmar la desorientació social de la seva generació a través d’un crit: un crit de ràbia, un crit d’impotència, però també un crit d’eufòria, un crit d’esperança, un crit de vida. Ells seran Ivet Zamora, Pablo Macho, Laia Manzanares, Colette Casas i Sara Schkot.

Lluïsos Teatre s’inaugurarà als dies 21 i 22 de novembre amb el clàssic Somni d’una nit d’estiu de Shakespeare a càrrec del grup de teatre de Lluïsos de Gràcia, Sotacabina Teatre.

Ens podeu trobar a

www.lluisosteatre.cat
www.facebook.com/LluisosTeatre
www.twitter.com/LluisosTeatre
www.instagram.com/LluisosTeatre

i amb l’etiqueta #lluisosteatre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*