Tres companyies lleidatanes, presentaran 3 espectacles a la XIIx Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears

centre de titelles de lleida - logoLes propostes han estat programades juntament amb altres companyies catalanes, de la resta de l’estat i internacionals.

La XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, que se celebrarà del 8 al 13 d’octubre a Vilafranca de Bonany (Mallorca), acollirà dins la seva programació 3 companyies del territori: Centre de Titelles de Lleida, Xip Xap i Zum Zum Teatre. Tres companyies lleidatanes consolidades i presents en les programacions tant a nivell català com estatal.

El Centre de Titelles de Lleida, presenta la seva darrera producció En Patufet, una reposició estrenada en la el marc de la 26a Fira de Titelles i que serà traduït a la llengua de signes. En Patufet és el personatge més popular de la nostra rondallística. Un menut coratjós i eixerit, amb ànsies però de fer-se gran. El muntatge, fidel a la tradició, reviu les aventures d’aquest marrec que aspira a fer-se gran però que manté la il·lusió de tot infant. Realitzarà 7 sessions entre escolars dijous, divendres i les dirigides al públic general, el  diumenge 11 d’octubre a les 17 i a les 18.30 hores.

Per la seva banda Xip Xap, desprès d’uns mesos intensos de treball, estrenarà “El llop i les 7 cabretes” que es podrà veure el proper dia 11 d’octubre en el marc de la FIET, Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears .

En aquesta nova aventura escènica expliquen el conte tradicional tal com és, on les situacions creades pel joc col·lectiu de les germanes i l’astúcia del llop per aconseguir “el botí” permeten un joc dramàtic divertit, en el qual, s’hi afegeix una reflexió sobre la cultura agrícola i ramadera dels pobles de muntanya. Un conte en versió original tintat d’ironia rural, amb l’actitud de “veure-les venir” dels pastors Pirinencs.

La companyia Zum Zum Teatre, presentarà CRIMS, un espectacle que recrea esdeveniments i conflictes succeïts a Catalunya en l’època medieval, abordant temàtiques universals que connecten passat i present. Justícia, amor, desigualtat, enveja, fama… A partir de judicis reals recollits en els Llibres de Crims conservats a l’Arxiu de la Paeria de Lleida, l’obra endinsa l’espectador a la vida quotidiana del segle XV. CRIMS, es podrá veure el dissabte 10.

De 47 companyies que conformen la programació de la XIII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, tres són de Lleida, fet que posa de relleu la qualitat del teatre que es produeix en les nostres terres i que se’n fa ressò no sols a nivell estatal sinó també a nivell internacional.

Més d’un 5% de la programació està en mans de companyies lleidatanes, la qual cosa no fa més que posar de manifest el bon estat de salut del teatre a les nostres terres.

Fiet-2015-balears

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*