Prop de 8500 alumnes a la programació en horari escolar del TeatreClavé

L'art de ser espectador - Teatre Clavé

Pinocchio dóna el tret de sortida a la programació d’arts escèniques i música en horari escolar del Teatre Clavé, que aquest curs rebrà la visita de prop de 8.500 alumnes

L’espectacle de la companyia La Baldufa Teatre obre L’art de ser espectador, la programació d’arts escèniques i música en horari escolar organitzada conjuntament pels municipis de l’Alt Maresme i la Fundació Teatre Clavé, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Des del mes d’octubre fins a l’abril, prop de 8.500 alumnes des d’Educació infantil fins a Batxillerat podran gaudir de la dotzena d’espectacles programats dins L’art de ser espectador.

L’espectacle Pinocchio de la companyia La Baldufa Teatre és l’encarregat de donar el tret de sortida a la programació d’arts escèniques i música en horari escolar d’aquest curs 2015-2016. Un espectacle basat en la història original de Carlo Collodi que ha rebut el premi FETEN 2015 al millor espectacle i a la millor direcció. Des del dimarts 27 de d’octubre fins el divendres 30 d’octubre, Pinocchio farà estada al Teatre Clavé de Tordera en diverses funcions adreçades a alumnes de cicle mitjà i superior de Primària. En concret, hi assistiran alumnes de centres educatius de Tordera, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Santa Susanna, Canet de Mar i Fogars de la Selva.

Juntament amb aquest espectacle, L’art de ser espectador compta aquest curs 2015-2016 amb una dotzena de propostes adreçades a alumnes des d’Educació Infantil fins a Batxillerat. Per als més petits, és a dir, alumnes d’Educació Infantil, la programació inclou tres espectacles: Pingüin, una proposta de titelles a càrrec de Periferia Teatro; Oh, que bonic és Panamà! un espectacle d’Hirondela Teatre que també s’adreça a alumnes de Cicle inicial de Primària; i una proposta de música a càrrec de la companyia Terranegra titulada Capsa de curculles.

Per als alumnes d’Educació Primària, L’art de ser espectador inclou espectacles de diversos gèneres: titelles amb Guyi-Guyi de la companyia Periferia Teatro; dansa amb Bombolles de paper de Bàcum dansa, titelles amb Adiós Bienvenida de Mimaia Teatre i A taula! de la companyia Peus de porc; i una proposta de música titulada Tubs del món del grup Bufa&Sons.

Finalment, per Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat la programació de L’art de ser espectador compta amb un espectacle en castellà sobre el procés de dol titulat Triple salto de la companyia Pikor Teatro; un concert amb les quatre veus femenines que integren Les Delikatessen titulat Delikatessen concert; i un espectacle en anglès de Blue Mango Theatre titulat Speaking Spanglish que ofereix a una visió humorística dels estereotips, tradicions i costums tant de la Gran Bretanya com d’Espanya.

Més d’una dècada de L’art de ser espectador

La Fundació Teatre Clavé suma més de 10 anys de trajectòria en l’organització de L’art de ser espectador, la programació d’arts escèniques i música en horari escolar. La programació té, entre els seus objectius, acostar les arts escèniques a infants i joves de tots els cicles educatius que, sovint, no tenen costum o possibilitat de freqüentar la pràctica cultural.

L’art de ser espectador està organitzat conjuntament per la Fundació Teatre Clavé i els municipis de l’Alt Maresme, i rep el suport de la Diputació de Barcelona.

­Més informació: www.teatreclave.cat/escolar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*