SDE: Jornada TTIP i Cultura

jornada-ttip-cultura-nov2015

NOTA DE L’EDITOR:

Si he de ser sincer, he al·lucinat bastant veient que s’organitza aquesta jornada, en la qual sura una convicció de que el TTIP aviat serà un fet. Més o menys tots hem sentit parlar-ne en els darrers mesos, i no massa bé, en general. La principal idea negativa és que hi ha clàusules molt opaques. Per posar una mica de llum, si és possible això, us deixo dos enllaços a un mitjà que considero bastant solvent informativament.

7 preguntas sobre el TTIP

Sobre Volkswagen y el TTIP

Però podeu buscar a Google i trobareu tota mena d’informacions. Espero haver posat un granet de sorra per aclarir aquest afer que porta tanta cua. I de pas, difondre aquesta jornada, on suposo que gent molt més assabentada aclarirà dubtes.

 

Jornada TTIP i Cultura

Riscos i oportunitats de l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) per al sector cultural

Jornada organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Inscripcions

TTIP és la sigla anglesa amb la qual és conegut l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (Transatlantic Trade Investment Partnership (TTIP)), un acord de lliure comerç que la Unió Europea i els Estats Units estan negociant des del 2013 i que podria convertir-se en el més ambiciós de la història. Molt més que un acord de liberalització comercial tradicional, el TTIP és una aposta geoestratègica per crear la major àrea de lliure comerç del món i per harmonitzar a banda i banda de l’Atlàntic les regles del joc d’un elevat nombre d’àmbits i sectors diferents.

Quines oportunitats i amenaces s’obriran a les nostres empreses creatives? Com afectarà el model europeu de drets d’autor? Canviaran les polítiques de preu fix del llibre o la capacitat de les administracions públiques per subvencionar la cultura catalana? Reforçarà l’aposta de la UE per avançar cap a un mercat únic digital?

El proper 10 de novembre, i de la mà d’experts internacionals i representants del sector cultural català i europeu, construirem junts algunes respostes a totes les preguntes que tinguem sobre el vincle entre TTIP i cultura.

L’objectiu d’aquesta Jornada és analitzar i debatre públicament quin podria ser l’impacte que podria tenir l’aprovació del TTIP sobre el nostre sector cultural.

Més informació al web

 

HORARI I ESPAI
DIA: dimarts 10 de novembre
HORA: de 9:00h a 14:30h (inscripcions 8:45h)
LLOC: Auditori Blanquerna. Valldonzella, 12. Barcelona
Entrada gratuïta però subjecte a inscripció prèvia a través d’aquest formulari. Places limitades. Data límit d’inscripció: Divendres, 6 de Novembre

 

Origen: Jornada TTIP i Cultura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*