XXII Congrés de la Red de Teatros Alternativos

La Nau Ivanow acull el XXII Congrés Anual de la Red de Teatros Alternativos, que enguany se celebra a Barcelona del 26 al 28 d’octubre de 2015. Representants de les 41 sales alternatives de l’estat espanyol associades a la Red, de la qual forma part la Nau Ivanow, es troben per reflexionar sobre la situació escènica actual i revisar el paper que hi juga la Red de Teatros Alternativos.

Un dels actes oberts al públic és la taula rodona Salas y compañías, un objectivo común, dilluns 26, de 18h a 20h, amb la qual es vol iniciar unes trobades entre els teatres de petit format o proximitat i les companyies usuàries, amb l’objectiu de donar a conèixer com es gestionen les sales, les inquietuds de les companyies quan hi treballen, els punts en comú i les sinergies que s’hi estableixen, per tal que tant les sales com els espectacles que s’hi programen tinguin unes millors condicions i un impacte més gran.

També serà obert l’espectacle guanyador del Circuito Iberoamericano de la Red, un programa impulsat per la Red que té el suport del Programa Iberescena i de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM): El significado del caos. Es podrà veure a la Nau el dimarts 27, a les 21h.

Amb origen en la segona meitat de la dècada dels 80, com a producte de la consolidació de projectes artístics de teatre i dansa que van obrir espais per desenvolupar-hi les seves activitats, la dècada dels 90 va veure néixer al territori espanyol un moviment de recerca sobre la creació escènica, únic al món, al voltant de les anomenades Sales Alternatives, que l’any 1992 van fundar la Coordinadora Estatal de Sales Alternatives, avui coneguda com a Red de Teatros Alternativos.

Taula rodona
Salas y compañías, un objectivo común
Dilluns, 26 d’octubre
De 18 a 20h

Participants de la taula:
Carles Gilabert (actor i membre del col·lectiu de Companyies Independents de Barcelona), Laura Vila (actriu i i membre del col·lectiu de Companyies Independents de Barcelona), Jacobo Pallarés (president de la Red de Teatros Alternativos), Miguel A. Lozano (gerent de la Red de Red Teatros Alternativos), Jordi Bordes (periodista cultural i responsable de Recomana.cat).

Moderador:
Roberto Romei (director de teatre)

Temes a debatre
Drets i deures de les sales i les companyies
Creació de públic, activitats paral·leles que donen valor
Models d’exhibició vs residències

Espectacle guanyador del Circuito Iberoamericano de la Red
El significado del caos
Créssida Danza Contemporánea
Dimarts, 27 d’octubre, 21h

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*