Dos estudis sobre el paper de la ciutadania i l’educació en la gestió cultural guanyen el premi Ramon Roca Boncompte | VilaWeb

Premi-Ramon-Roca-Boncompte

Dos estudis sobre el paper de la ciutadania i l’educació en la gestió cultural han guanyat ‘ex aequo’ el premi Ramon Roca Boncompte. El guardó, dotat amb 6.000 euros i convocat per Ros Roca Group i FiraTàrrega, té com a objectiu contribuir a la difusió de la recerca en el camp de la gestió cultural en l’àmbit europeu. La d’aquest 2015 és la cinquena edició del premi i la primera vegada que es concedeix a dos treballs “que destaquen per la seva vessant transformadora i crítica”. Les guanyadores són dues investigadores, una mexicana i una catalana.

El treball de la mexicana Liliana Lopez porta per títol ‘La gestión cultural como construcción de la ciudadanía’ i és una exploració sobre les possibilitats de les polítiques culturals i la seva gestió en el canvi d’època que vivim, en què es proposa l’exercici d’una ciutadania activa. En el treball, s’entén la gestió cultural com un laboratori per a la convivència.Pel que fa la proposta de la catalana Gemma Carbó, porta per títol ‘Pensar l’educació des de la cultura: polítiques culturals i educació a Catalunya’, i consisteix en una crítica a la baixa correlació que s’estableix entre les polítiques culturals i les educatives a Catalunya. La seva investigació identifica els factors de divergència i demostra les dificultats d’aquesta interrelació, confirmant que el diàleg entre l’educació i la cultura no és fluid i no està articulat, principalment per causes polítiques i sociològiques.El mes de gener de 2016 les dues autores oferiran una presentació dels estudis a Barcelona, sota el format d’una conferència, en què es durà a terme l’entrega del premi.La cinquena edició del Premi Ramon Roca ha rebut un total d’onze estudis i investigacions nacionals, estatals i internacionals. Aquest guardó, que té com a objectiu erigir-se com a eina útil de difusió en el camp de la recerca d’estudis culturals, és un dels pocs d’aquestes característiques que existeixen en l’àmbit internacional. Està obert a aquelles investigacions que giren al voltant de l’anàlisi o la recerca en el camp de la gestió de la cultura, com ara estudis de casos, impacte sobre el territori, estudis comparats, cooperació, polítiques culturals, anàlisi d’organitzacions, tipologies de professionals i de públics, R+D, patrocini i mecenatge, entre d’altres.

Fira de Tàrrega 2016

Origen: Dos estudis sobre el paper de la ciutadania i l’educació en la gestió cultural guanyen el premi Ramon Roca Boncompte | VilaWeb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*