La Nau Ivanow i la Sala Atrium convoquen la segona edició de DespertaLab

Sala Atrium - Nau Ivanow

La Nau Ivanow i la Sala Atrium
convoquen la segona edició de DespertaLab
Cicle de creació escènica 2016

  • La Nau Ivanow i la Sala Atrium obren la convocatòria per a la segona edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, amb l’objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent.

  • La Beca consta de 3 premis: el guanyador rebrà 2.000€ per al desenvolupament del projecte, a més de la cessió d’espais d’assaig a la Nau Ivanow; la programació de l’espectacle a la Sala Atrium i l’assessorament i la formació en diferents àmbits de la gestió i comunicació d’espectacles.

Barcelona, 11 de novembre. Dilluns es va obrir el període d’inscripció per a la segona edició del Cicle de creació escènica DespertaLab.


La
Nau Ivanow i la Sala Atrium presenten la segona edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, amb l’objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent. A través d’aquest cicle, es posa a l’abast dels artistes i companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral.

L’objectiu del cicle és donar suport als creadors i les companyies en el procés de creació de les seves obres i contribuir a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística. A més de donar els recursos per a la projecció d’un espectacle, des de la seva creació fins a la difusió, ofereix una experiència formativa que els doni els recursos i les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, tot incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació.

Destinataris

El projecte s’adreça a creadors i col·lectius professionals o en vies d’inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys. En el cas dels col·lectius i les companyies s’haurà d’establir un responsable del projecte. Tant el responsable com almenys el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. La beca es dirigeix a artistes amb projectes originals i inèdits, i es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Les obres poden ser muntatges de textos clàssics o contemporanis, de nova dramatúrgia (originals o adaptacions) o de creació col·lectiva, i han de trobar-se en disposició de ser muntats i presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.

Dotació:

S’ofereixen 3 premis. Tots tres tenen la cessió durant 4 setmanes d’una sala d’assaig a mitja jornada a la Nau Ivanow; 10 dies de presentació de l’obra al públic a la Sala Atrium de Barcelona.; l’accés al Viver de Creadors de la Nau Ivanow per dur a terme les tasques de producció; el suport a la companyia beneficiària en el contacte amb programadors que puguin acollir l’espectacle a les seves sales; la comunicació i difusió del cicle i de l’espectacle des del departament de comunicació de la Sala Atrium, i la formació en comunicació i gestió d’un projecte escènic.

A més, el primer premi rebrà una dotació econòmica de 2.000€ i el segon, de 1.000€.

Criteris de valoració

La comissió valorarà els projectes en funció de la seva originalitat i el valor artístic i impacte, així com per la seva viabilitat tècnica i la trajectòria professional de l’artista o col·lectiu.

Resolució

El veredicte de la comissió es farà públic el 12 de gener de 2016.

Les bases íntegres de DespertaLab es poden consultar a la pàgina web: www.nauivanow.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*