Crítiques: ‘Pipa, el titella meravella’ de La Puntual-Néstor Navarro

‘Pipa, el titella meravella’ de La Puntual-Néstor Navarro

Vist el 16 de maig de 2016 a la La Puntual de Barcelona

Pipa i Néstor Navarro

SINOPSI

Un nou titella arriba a La Puntual per sorprendre i fer riure a tota la familia. El seu nom és: PIPA, és de Barcelona, però com ha viatjat per tot el món és una mica de tot arreu. En els seus viatges ha aprés jocs i bromes d’altres titelles il·lustres. El que no sap és que aquí s’enamorarà de la Nina, i que per fer-se el primer petò hauran de superar les vicissituds de la vida moderna.
Una esbojarrada, sovint surrealista i tendre comèdia de titelles, feta en tècnica del Titella Català. Estrena.
Espectacle de titelles per a tots els públics. Durada, 40 minuts.

FITXA ARTÍSTICA

Titellaire: Néstor Navarro
Direcció: Eugenio Navarro
Producció: La Puntual
Vestuari: Therese Ramet
Titelles: Néstor Navarro i Eugenia Susel
So: Octavi Rumbau
Castellet: Edu Blanch

Pipa, el titella meravella (3)

Un deliciós conte, el de les aventures del Pipa, un titella de guant nascut a Barcelona, i d’un aspecte que ens recorda el titella català, que corre tota mena d’aventures, però en aquest cas, els gags i les situacions es situen en un art molt tradicional, arrelat en els senzills espectacles que fa decennis poblaven carrers i places arre: raigs d’aigua que esquitxen al públic, picades de mans dels titelles, garrotades, caigudes, persecucions… dracs que es fan amics dels nens i nenes, nens trapelles (per cert, amb mòbil, l’únic detall que ens retorna als nostres dies), pilotes que reboten d’un costat a l’altre, senyors rics i obesos que ho volen convertir tot en botifarres (inclosos els diners), i una delicada noia, que quan es troba el Pipa, s’hi enamora, i en menjar-se a petons tots dos, en surt al cap d’un temps un ‘Pipet’ petitó. No em dieu si no us recorda la ingenuïtat de temps passats!? A banda d’arguments, destacar sobretot el ritme incansable d’aquest conte, d’uns 40 minuts de durada, que atrapa petits i grans amb les seves trapelleries blanques (o gairebé).

Pipa, el titella meravella (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*