Premi de Dansa de l’Institut del Teatre

logo-instiut-del-teatre

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona convoca el Premi de Dansa 2016 amb l’objectiu de potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l’exhibició per tal de donar-los a conèixer i facilitar així la seva inserció laboral.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d’estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre. Aquests postgraduats poden realitzar tasques diverses dins del projecte. Així mateix es valorarà la participació de graduats d’altres escoles de l’Institut del Teatre.

Els integrants del col·lectiu que participa en la creació i interpretació de l’espectacle de dansa hauran de tenir com a màxim 35 anys en el moment de la presentació de la sol·licitud, atès que és un premi adreçat a potenciar els joves creadors.

El procés de selecció del premi tindrà una fase inicial on es triaran un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que rebran un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el dissabte 10 de desembre i després de la gala un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2017.

Paral·lelament el SAT Espai Dansat seleccionarà entre els quatre finalistes dues coreografies per a ser representades al seu teatre que rebran un ajut per desenvolupar l’espectacle de 15 a 25 minuts.

El Teatre Auditori de Sant Cugat aportarà la construcció dels volumètrics de l’escenografia de la coreografia guanyadora del Premi mentre que el Centre Cultural Terrassa acollirà en residència la coreografia guanyadora. La Caldera Les Corts oferirà residència per assajar als finalistes mentre que l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) assessorarà a les companyies en aspectes laborals i jurídics.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec 2017 Festival BarcelonaMercat de les Flors, Fundació SGAE, Centre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts i l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC

Termini de presentació de sol.licituds de l’1 al 15 de setembre de 2016, ambdós inclosos.

*Bases de la convocatòria 2016 del premi pendent de l’aprovació de l’òrgan competent:

Més informació: graduats.it@institutdelteatre.cat

A la web hi ha tota la informació en castellà i anglès.

Origen: Serveis per a graduats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*