Inici de la #GiraPindoles a partir del 13 de juny després de l’èxit de públic del Festival

Festival-Pindoles-Bcn-logo

  • Àtic 22, El Maldà, Nau Ivanow i Sala Flyhard posen el tret de sortida a la #GiraPindoles del 13 al 18 de juny
  • 98% d’ocupació durant el festival, amb entrades exhaurides el segon dia de funcions

La segona edició del Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre va concloure el passat 5 de juny amb èxit de convocatòria: 95% d’ocupació divendres, entrades exhaurides dissabte i més de 50 assistents a l’espectacle familiar diumenge.

Amb aquestes dades tan fantàstiques comença la #GiraPindoles. Un jurat, format per programadors i crítics teatrals, va seleccionar 3 de les 12 obres estrenades, premiant-les amb 4 funcions per sales consolidades de Barcelona, que aposten pels espais singulars i els autors i actors joves. Les obres seleccionades són: El Detectiu, Homenatge i Notícies del futur (més informació a www.festivalpindoles.cat)

Els premiats es podran veure a Àtic22 – Tantarantana (dilluns 13 de juny a les 20h); Sala Flyhard (dimarts 14 de juny a les 19.30h i a les 21h); El Maldà (dijous 16 de juny a les 20.30h); Nau Ivanow (dissabte 18 de juny a les 21h).

Preus: 12€ venda/reserva anticipada; 15€ a taquilla.

El jurat encarregat de seleccionar les obres va estar format per: Mireia Gubianas d’Àtic 22 – Teatre Tantarantana, Adrià Aubert del Maldà, Roser Blanch de Sala Flyhard i Fernando González de Nau Ivanow, acompanyats de Francesc Esteve, tuitaire i assessor del Teatre de l’Aurora d’Igualada.

Consolidació del Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre

Aquestes tres obres formen part del conjunt de 12 obres inèdites de microteatre, escrites, dirigides i interpretades per professionals, que es van estrenar el 3 i 4 de juny al festival Píndoles, en espais tan singulars com un bosc, una antiga capella, una bugaderia o una habitació amb lliteres. Són espais ubicats dins d’una antiga mansió, entre modernista i neomoresca, catalogada com a  Patrimoni Cultural Europeu: l’alberg Mare de Déu de Montserrat (al Districte de Gràcia).

El programa va ser escollit d’entre 155 propostes inèdites per tres reconeguts dramaturgs: Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio. Aquestes obres es van poder veure entre divendres 3 de juny i dissabte 4 de juny. El percentatge d’ocupació va ser del 98%, amb les sessions de dissabte exhaurides i un total de 939 entrades venudes.

Diumenge 5 de juny va ser el torn del públic familiar. Un total de 50 persones, entre pares i nens, es van acostar als Lluïsos de Gràcia a gaudir dels microcontes en espais singulars.

Píndoles durant tot l’any

La reestrena dels 3 premiats és només l’inici de la #GiraPíndoles, que durant l’any volta per Catalunya amb les diferents obres estrenades al Festival (no només les premiades). Els dijous de juliol es podran redescobrir 6 microobres de la primera edició a la Casa Lleó Morera; al setembre algunes de les noves Píndoles es podran veure a Arenys de Munt, a l’octubre a Gelida i al febrer de 2017 a Atrium Viladecans. I encara estem tancant dates, la gira promet ser llarga!

www.festivalpindoles.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*