Crítiques: ‘ORGASMOS, la comèdia de Dan Israely, al Teatre del Raval de Barcelona

Vist al Teatre del Raval de Barcelona, dijous 7 de juliol de 2016

Durada: 1h i 20 min
Idioma: Castellà

llit_ORGASMOS_TdelRaval

SINOPSI

ORGASMOS és una comèdia que tracta de les diferències entre homes i dones i la convivència en parella. Es remunta a Adan i Eva i va fins a l’actualitat. Una bona manera de veure que encara que hi hagi una guerra de sexes, sempre aquests acaben per ser el millor complement l’un per l’altre.

ORGASMOS és una divertida comèdia que ens farà reflexionar. En resum, un autèntic manual d’autoajuda per a enfrontar-se als reptes de viure en parella, que no són pocs.

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Dan Israely
Direcció: Oscar Contreras
Repartiment: Roger Pera, Cristina Brondo
Covers: Carla Lladó, Joan Olivé
Adaptació/traducció: Oscar Contreras
Música: Pep Sala
Fotografia i disseny cartell: Júlia Garcia Font
Escenografia: Sergi Corbera
Tècnic llums i Regidor: Javier del Blanco Reyes
Agraïments: Veu Déu (Joan Pera), So (Carles Nogueras), Video/trailer (Sarah Renau).

CARTELL_ORGASMOS_TdelRaval DSC_7961

la foto

Dos bons intèrprets sobre l’escenari, explicant-nos coses divertides (més com més ens hi reconeixem) de les sempre difícils relacions home-dona. Volent donar un cert aire de conferència (que afortunadament mai no té) ens remunta al principi de tot plegat: Adam i Eva, per a ser més concrets. I de com la cosa ja tenia els seus entrebancs, degut a les diferències. La veritat és que és un divertimento especialment indicat per a parelles que ja porten un cert temps junts, per a grupets (o no) d’amics i amigues que hagin passat per l’experiència d’una convivència més o menys llarga en parella, i en fi, qui gaudeixi amb els acudits de la ‘guerra de sexes’, nom amb quals s’anomena en els darrers temps a aprofundir i ironitzar sobre el contrast en el comportament d’ambdós gèneres, en el plànol -sobretot- sexual, però que no deixa de ser un reflex de dues diferents maneres de veure i viure la vida i les relacions. Freqüenta sense embuts els tòpics, que per molt sabuts no deixen de causar-nos una rialla, i potser alguna tímida reflexió.

Potser de totes les petites i grans estripades, destacaria el moment en què l’home -és molt d’agrair que hagin triat un exemplar masculí molt i molt corrent, cosa que no és tan així en el cas de la dona, més situada en la gamma alta de l’espècie 😉 – ens explica com s’ho munta per a escalfar la seva companya al llit el dia que vol gresca. La veritat és que aquí l’enginy puntua alt.

Però, tot s’ha de dir: sent un text ben escrit i -com deia al principi- ben dirigit i interpretat, no acaba de transcendir el gènere de la comèdia de tòpics sobre homes i dones, cosa que per a molts dels espectadors ja els hi estarà bé. Una estona relaxada i entretinguda la teniu segur, sobretot si no us està de més recórrer els vells i nous tòpics.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*