Entrevista al Dani Cherta i el Jordi González, en el 15è. aniversari de La Roda Produccions

El dijous 7 de juliol d’enguany, a l’Espai Maragall de Gavà, s’ha celebrat la Festa del 15è. Aniversari de La Roda Produccions, una companyia prou consolidada en el circuit professional d’espectacles famlliars, i que a més compta amb una escola d’arts escèniques ‘Espai Escènic’ al mateix Gavà. Entrevistem al Dani Cherta i al Jordi González, les dues ànimes de la companyia i l’escola. Es va fer poc abans del darrer assaig de la festa, i al dia següent. Ens parlen de la seva trajectòria, i també del futur.

Jordi González - La Roda Produccions

Jordi González

Com va començar La Roda Produccions? Ja us dèieu així des d’un principi? Estàveu els dos des d’un començament?

Dani: Es va fundar el 2001. Sota la direcció de Dani Cherta, i als pocs anys es va incorporar, per coliderar el projecte, en Jordi González

Jordi: Exacte, i va començar una nova Roda, diguéssim. Vam canviar els circuits per on es movia La Roda normalment, i vam canviar també el tipus d’espectacles que es feien abans.

Quin va ser el primer espectacle?

Jordi: Neil i els planetes, era un espectacle que combinava la mitologia grega amb l’astronomia

I com va anar?

Jordi: Doncs per ser el primer, va anar prou be. Vam estar a La Mostra d’Igualada, a la Fira Mediterrània de Manresa… I vam fer temporada al Teatre Tantarantana de Barcelona, i alguna actuació per Catalunya

I Quan penseu que us vareu consolidar? Amb quin espectacle?

Jordi: Jo diria que quan vam estrenar Hansel i Gretel, al Teatre Poliorama… Va ser el primer espectacle que vam fer de mitjà-gran format, i també el primer musical, que és el gènere on ens hem acabat sentint més còmodes i en el qual ens hem especialitzat

Què us va portar a fer ‘La Ventafocs’, entrant en el gran format, i a fer-la amb l’estètica ‘Grease’? M’equivoco?

No, gens. Amb la bona experiència de Hansel i Gretel, ens vam engrescar a fer un passet més endavant. Ens va entrar mono de fer alguna cosa gran, molt gran. I com que som uns apassionats de la música, l’estètica i tot el que envolta els anys 50… Ho vam veure clar!

I us va sortir molt bé….

Nou Logotip de La Roda Produccions

Nou Logotip de La Roda Produccions

M’han de deixar, tenen els assaigs de la gala de celebració del seu 15è. i han de marxar. Després de tot això (i la inevitable festa amb amics i amigues), el dia següent, reprenem l’entrevista:

Espero que la festa hagi estat un Èxit.

Jordi: Ha anat suuuuper bé!! Estem súper contents!! I l’endemà, o sigui avui, teníem el festival del Casal…

Dani Cherta - La Roda Produccions

Dani Cherta

Felicitats. Ara, seguint on ho varem deixar ahir: Ha estat important per a la companyia anar al FETEN? Quins espectacles vareu dur?

Dani: Evidentment, anar al FETEN es una gran oportunitat i un aparador a nivell nacional, ja que és un dels festivals més rellevants del país. Hi vam estrenar ‘La Cenicienta el musical con ritmo de los cincuenta’. Va ser l’espectacle de cloenda

I l’escola Espai Escènic? Quan i perquè la vareu obrir?

Dani: Gavà disposava de moltes escoles, de dansa, de pintura, de música… però cap relacionada amb les arts escèniques.

Què aporta a la companyia, i viceversa?

Dani: Són projectes que es retroalimenten totalment. La professionalitat de l’escola s’aplica a l’Espai Escènic, i la pedrera d’actors de l’Espai Escènic es projecta a La Roda.

I com va el vostre darrer espectacle, Aladdin?

Dani: Aladdin ha fet temporada al SAT! Teatre de Barcelona, ha estat nominat als ‘Premios del Teatro Musical’ com a millor musical infantil. I la temporada vinent inicia gira per Catalunya…

Fantàstic! I com heu celebrat el 15è. Aniversari?

Dani: El 15è. Aniversari l’hem celebrat portant una exposició a La Mostra d’Igualada. Vam fer una  celebració el mes de març al Jove Teatre Regina de Barcelona, i ara aquí, a Gavà.

I per acabar… Quins projectes teniu per al futur?

Dani:: El proper projecte de La Roda, és obrir escola de Teatre Musical a Barcelona

Uauuuuu. Sabem quan i on?

Dani: No, això encara no. Ho volem fer tranquil·lament i bé

Acaba l’entrevista. Encara amb el record de la festa del 15è. Aniversari, a casa seva, Gavà. No hi ha res com ser profeta a la teva terra, com demostra la presència de la mateixa alcaldessa de Gavà a la celebració (a la foto inferior). No hi ha dubte que tenen corda per a estona. I no només fent espectacles per a públic familiar i jove (com demostra el seu Aladdin), sinó formant noves generacions d’artistes, si tot s’hi posa bé (segur), també a Barcelona ciutat. Els millors desitjos!

Festa 15è. Aniversari - Gavà - La Roda Produccions - Lliurament de l'alcaldessa de Gavà

Festa 15è. Aniversari – Gavà – La Roda Produccions – Lliurament de l’alcaldessa de Gavà

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*