Les escoles de teatre catalanes creen el projecte APOSTA per als joves intèrprets

Posem en marxa l’APOSTA!

16 gener, 2017

http://www.escolesteatre.org/posem-en-marxa-laposta/

acet

Amb l’objectiu de facilitar que els alumnes i graduats de les escoles de l’ACET puguin portar a escena els seus primers projectes artístics, testar-los i adquirir experiència professional i visibilitat, l’ACET posa en marxa el PROJECTE APOSTA.

L’ACET i diversos festivals i espais d’arreu del territori volen crear i fomentar nous espais d’exhibició. En aquesta primera edició l’APOSTA compta amb el FESTIVAL PÍNDOLES, el FESTIVAL KM0 (La Vilella) i el FESTICAM d’Amposta. Aquests tres festivals han creat, dins de la seva programació, un espai APOSTA on s’exhibiran les peces seleccionades.

La idea és crear una borsa de projectes que s’oferiran als diferents festivals/espais que entrin a formar part de l’APOSTA i fer créixer, d’aquesta manera, el projecte i les possibilitats d’entrada a la professió

Objectius de l’APOSTA

 1. Estrenar primeres propostes escèniques dels nostres graduats en espais d’exhibició de Barcelona, tant públics com privats. .
 2. Adquirir experiència professional.
 3. Ajudar-los a inserir-se laboralment en el mercat teatral.
 4. Facilitar la seva visibilitat com a creadors, tan individuals com col·lectius.
 5. Propiciar un marc de treball adequat a les seves necessitats, sense la pressió de buscar uns resultats comercials i sense cap límit creatiu, apostant pel risc i un llenguatge teatral no convencional .
 6.  Vetllar pel compliment, en la mesura de lo possible, d’unes mínimes condicions laborals.

Bases convocatòria APOSTA 2017

1. Es poden presentar a la convocatòria alumnes d’últim curs (2016-2017) i ex alumnes de les escoles de l’ACET que hagin acabat la seva formació professional en els darrers 2 últims cursos acadèmics (2014-2015 i 2015-2016).

2. Si es presenta un col·lectiu format per alumnes o graduats ACET i alumnes i graduats d’altres escoles, és necessari que qui presenta el projecte sigui alumne/ex alumne ACET i el grup estigui format almenys per un alumne/ex alumne ACET.

3. El format dels projectes que es poden presentar seran:

 •  Textos dramàtics.
 •  Projectes interdisciplinaris amb base teatral. Espectacle teatral (pot incloure diversos llenguatges escènics però la base és teatral)
 •  Projectes de creació col·lectiva.

4. S’obren dues categories de propostes:

 • Propostes de peces curtes: fins a 15 minuts de durada
 • Propostes de peces a partir dels 30 minuts de durada

5. Les propostes presentades entraran a formar part d’una borsa de projectes que gestionarà l’ACET i que oferirà als festivals i espais participants en el projecte APOSTA. En aquesta edició 2017 els festivals/espais participants són: Festival Píndoles, Festival Km0 (La Vilella) i FesticAM d’Amposta. (susceptible que s’incorporin nous espais/festivals durant l’any)

6. Documentació que cal presentar:

 • Fitxa d’inscripció (adjunta)
 • Dossier del projecte on s’indiquin com a mínim les dades bàsiques del projecte: descripció i objectius del projecte, justificació, fitxa artística i trajectòria dels participants, fitxa tècnica.
 • Text i/o vídeo de l’espectacle depenent de la categoria que s’opti.
 • Dades de contacte (nom de la persona responsable, telèfon i correu electrònic).

7. Cal presentar la documentació l’adreça electrònica: acet@escolesteatre.org, indicant en l’assumpte: Aposta_nom de la persona que presenta la proposta.

8. Termini: fins 19 de febrer de 2017.

9. Cada festival escollirà les propostes que s’adeqüin al format de la seva programació i es posarà en contacte directe amb els seleccionats.

10. Els projectes seleccionats hauran d’adequar-se i complir els requisits de cada festival i gaudiran de les mateixes condicions que la resta de projectes professionals participants en el festival.

11. Els festivals i/o espais participats en l’APOSTA es comprometen a que els projectes Aposta gaudeixin de les mateixes condicions de programació, econòmiques i artístiques que la resta de projectes professionals participants en les seves activitats.

12. L’ACET vetllarà perquè els projectes escollits pels festivals/espais d’exhibició:

 • Tinguin un espai adequat d’exhibició.
 • Es faci difusió del projecte a través de les xarxes socials i web del festival.
 • Es facilitin contactes i la presència de programadors.
 • Gaudeixin d’una compensació econòmica variable en funció del model de funcionament de cada festival/espai.

13. La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació d’aquestes bases així com de les decisions del Jurat. L’organització queda facultada per resoldre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases.

APOSTA.full inscripció

Per a més informació contacteu a:

acet@escolesteatre.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*