El programa “Una mà de contes” de TV3 crearà un o més capítols, a partir de materials dels Jocs Florals Escolars de Catalunya

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han firmat un acord de col·laboració per tal que el programa “Una mà de contes”, del canal Super3, produeixi un o més contes audiovisuals il·lustrats que hagin estat seleccionats als Jocs Florals Escolars de Catalunya. Amb aquest objectiu i per primera vegada, aquest certamen ha inclòs un categoria específica de creació de contes audiovisuals il·lustrats.

L’acord és una continuació d’una primera experiència pilot entre el Consorci d’Educació de Barcelona i TV3, a partir del certamen dels Jocs Florals Escolars de Barcelona. I és que l’any passat, el programa “Una mà de contes” ja va produir el conte audiovisual il·lustrat guanyador dels Jocs Florals Escolars de Barcelona 2016. Aquest certamen va incloure, per primera vegada i com a experiència pilot, un apartat d’audiovisual perquè els estudiants dels centres escolars presentessin projectes de contes en format de vídeo. El conte guanyador va ser “En Bao i els seus amics”, una creació original dels alumnes de l’Escola Pere Vila, amb guió adaptat per Anna Manso, que el canal Super3 va estrenar al gener com un capítol més del programa “Una mà de contes”, dirigit per Manuel Barrios.

Ara, aquesta iniciativa fa un pas més i s’estén als alumnes de tot Catalunya. En aquesta edició dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya, el Departament d’Ensenyament ha convocat la nova categoria de conte audiovisual il·lustrat, que està adreçada a tots els alumnes de Primària. El treball guanyador serà produït pel programa “Una mà de contes”, del canal Super3, La producció es realitzarà, conjuntament amb el centre guanyador, el primer trimestre del curs 2017-2018. El canal Super3 podrà produir algun altre conte finalista, segons l’ordre que hagi decidit el jurat. Per a la producció del treball guanyador, el canal Super3 adaptarà i interpretarà el conte perquè s’adeqüi al mitjà televisiu.

A més de produir el conte, l’equip del programa “Una mà de contes” treballarà conjuntament amb l’escola guanyadora per convertir la producció audiovisual del conte en una experiència pedagògica. Per això, tant els alumnes com els mestres participaran plenament en tot el procés creatiu: desglossament del guió, elaboració d’un pla de treball, escaleta, story board, muntatge musical, presentació en públic del conte… Un cop acabat aquest procés de creació, tot el públic el podrà seguir amb detall al web del programa “Una mà de contes”.

L’objectiu de la creació d’aquesta nova categoria dels Jocs Florals Escolars de Catalunya és promoure la creació literària potenciant el treball interdisciplinari des de l’àmbit lingüístic, l’àmbit digital i l’àmbit artístic. En aquesta categoria s’han d’abordar noves tècniques narratives com el guió, la llengua oral, la banda sonora i la dimensió visual i plàstica. Els treballs presentats en aquesta categoria podran ser en llengua catalana o en aranès.

Els contes han de ser originals i presentats per un col·lectiu, per fomentar el treball de grup a la classe. Les imatges que l’il·lustrin han de ser elaborades pels alumnes en qualsevol tècnica plàstica i la banda sonora ha d’incorporar la narració feta pels alumnes i la música o els efectes sonors creats i enregistrats preferentment pel grup participant. Els treballs han de mostrar la creació del conte tal com es fa en el programa “Una mà de contes”, del canal Super3.

L’acte de cloenda dels IV Jocs Florals Escolars de Catalunya tindrà lloc el dissabte 17 de juny del 2017, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), de Barcelona.

ccma.cat

http://www.super3.cat/unamadecontes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*