Crítiques: ‘Esfèric’ d’Aboon Teatre

Vist el dissabte, 1 d’abril de 2017 a la Mostra d’Igualada

Esfèric

Aboon Teatre (Catalunya)

Esfèric

Sinopsi

Imaginem un lloc de cors nobles i savis. I un projecte desitjat llargament, nascut amb el propòsit d’experimentar la gratitud per la vida. Avui neix el nostre Planeta Terra. Dues viatgeres de les estrelles, són les encarregades d’iniciar-nos en aquesta aventura. Des dels principis de lava i foc fins les aurores boreals de l’Àrtic, passem pels misteris de l’oceà i els boscos mil•lenaris. Sempre acompanyats per alguns dels seus simpàtics habitants. Un divertit viatge per redescobrir el nostre planeta i emocionar-nos amb ell.

Fitxa artística

  • Direcció: Eduardo Telletxea
  • Intèrprets: Anna Serra i Mei Samarra
  • Música: Jordi Tamir Satorra i June Telletxea
  • Il·luminació: Jep Vergés i Mon
  • Producció: Aboon Teatre
  • So: Rolando Alonso
  • Il•lustrador i projeccions: Aitor Herrero
  • Mandales: Miguel Issa
www.aboonteatre.comGènere: Teatre d’objectes – Edat: +3 anys – Durada: 45′ – Idioma: No text

Les dues protagonistes d’Aboon Teatre ens expliquen, més aviat ens mostren, un seguit d’escenes que passen quan unes esferes (tan se val si completes o partides per la meitat) creen éssers animals o vegetals, recolzades per la música i el vídeo, i sense ni una sola paraula.

Espectacle bàsicament visual (encara que no renuncien a fer servir la veu en la seva versió més bàsica, sense articular paraules reconeixibles, encara que sí tons) de lectura molt senzilla i força tranquil, molt indicat per a públic fins a 3-4 anys (diria jo), que està iniciant-se com a espectador. Més grans diria que es poden avorrir un xic, tot i que les escenes i els muntatges que es fan amb les diverses esferes (de grandàries ben diferents) poden resultar gairebé sempre, al principi de cadascuna, sorprenents.

L’espectacle té una intenció i uns destinataris prou clars, i sobre això res a dir. De fet ja ha format part de vàries programacions 0-3 anys, a Barcelona i a diverses poblacions.

Sorprèn, però, que una Mostra com la d’Igualada, que des de que assumí la direcció Pep Farrés, aposta per espectacles per a públics majors de 3 anys (que, tal i com va la evolució del teatre familiar avui, sembla que va contracorrent) hagi triat un espectacle tan clarament adreçat als més petitons. Serà que són els espectacles que més èxit tenen a les programacions de Casa Nostra. No?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*