Gavà es prepara per rebre titelles vinguts de tot el món

L’Ajuntament de Gavà i La Xarxa organitzen del 12 al 14 de maig la 27a edició del Festival Internacional de Titelles de Gavà

El Festival començarà amb una reflexió oberta sobre els valors del teatre pels més joves i els infants

El Festival Internacional de Titelles de Gavà es prepara per celebrar la seva 27a edició. Enguany, es representaran 31 funcions de companyies vingudes de diferents punts del planeta com Itàlia o França.

Aquesta 27a edició s’encetarà amb la conferència inaugural el divendres 12 a les 18h a la Espai Escenic Maragall amb el títol: “Educació en valors i creativitat. El viatge de l’infant i el jove a través de la formació en valors i l’experiència artística”.

La conferència anirà a càrrec de l’actor, director i dramaturg Jorge Picó. La conferència parlarà sobre els valors del teatre per a què la infància no s’infecti de banalitat i nihilisme, i de com la cultura és l’eina per afrontar aquests temps de canvis en els quals més es necessiten projectes humanistes amb valors. Picó és el fundador de Ring de Teatro, guanyador del Max al millor autor en català per Non Solum l’any 2005 (co-creada amb Sergi López), i estrenarà aquest agost In the wars de Juliet O’Brien a Nova Zelanda.

Un cop finalitzada la conferència, s’iniciarà  un debat  en el que participaran,   experts  com Giorgio Pupella (Fundador de la Companyia Pupella-Noguès membre actiu de Odradek centre Occità de recerca en les arts de la marioneta), Carme Tierz (directora de la revista Entreacte editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.) i Daniel Gol (Director artistic de Teatrodistinto, companyia Piamontesa de experimentacio artistica). Tots ells compten amb una trajectòria professional i artística que els ha permès treballar a l’entorn de l’infant i el jove en el decurs de la seva formació com a persones al voltant de l’art.

FESTIVAL INTERNACIONAL DE TITELLES DE GAVÀ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*