El FITKAM 2017, els dies 20 i 21 i de maig a Montmeló!

FITKAM, la Fira Infantil de Teatre, celebra la seva cinquena edició omplint Montmeló d’espectacles infantils i familiars

  • Fitkam tindrà lloc els dies 20 i 21 de maig en 10 espais de Montmeló.
  • La fira ha programat 46 funcions de 36 companyies professionals.

L’Associació de Professionals del Teatre Infantil  i Familiar,  Kacu Mensi, amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Montmeló,  organitza  la  5a  edició  de FITKAM, la Fira de Teatre Infantil, que tindrà lloc a Montmeló els dies 20 i 21 de maig de 2017.

Euphonia en clau de fa – Animé Teatre

Durant dos dies, dissabte i diumenge, Montmeló acollirà 46 espectacles infantils i familiars de gèneres tan diversos com la dansa, els titelles, el clown, el teatre musical, els contacontes  o instal·lacions. FITKAM tindrà lloc en 10 espais diferents de la ciutat, oferint una oferta variada en gran, mitjà i petit format, així com en localitzacions exteriors.

FITKAM va néixer el 2013 com un aparador de les propostes dels socis de Kacu Mensi, amb la voluntat de dinamitzar el poble de Montmeló amb una mostra atractiva d’arts escèniques i alhora, atraure als programadors perquè coneguessin els espectacles programats. Any rere any, aquesta trobada s’ha anat professionalitzant i s’han incorporat noves propostes. A la 3a edició, per exemple, es va donar protagonisme als espectacles per a nadons de 0 a 3 anys, un públic que fins al moment tenia molt poca oferta. Des de llavors, sempre han comptat amb un espai destacat a FITKAM.

En la seva cinquena edició, l’organització manté la intenció de convertir-se en una gran festa del teatre infantil i familiar, on tothom hi té cabuda, tant famílies com programadors i professionals del sector. Gairebé 5.000 persones van participar en l’edició del 2016.

Novetats i estrenes 2017

Tant el president de Kacu Mensi, Lluís Rovira, com el director artístic, Agustí Coll, es mostren molt satisfets amb la qualitat de la programació d’enguany i asseguren que la fira s’està consolidant dins del sector, gràcies a la feina realitzada en edicions anteriors i a les novetats incorporades enguany. La més destacada ha sigut obrir la convocatòria a totes les companyies del sector. També, s’ha treballat per facilitar que els programadors s’animin a venir, oferint-los avantatges, com un espai exclusiu per a professionals.

Hi ha cinc companyies que han triat Fitkam per estrenar el seu nou espectacle, ‘Wet Floor’ de Cristina Soler, ‘Dansa Clàssica en l’Espai Urbà’ d’Anna Arboix Cia. de Dansa, l’espectacle de teatre visual ‘Euphoria en clau de fa’ de L’Animé Visual Theatre, ‘En Pere i el Llop’ de Jomeloguisjomelo.com i Quintet Quatre+1, l’obra de teatre musical ‘Corre, Trufa!’ de Pentina El Gat. A més, hi ha dues reestrenes d’espectacles que s’han reinventat i actualitzat, ‘Embrossa’t’d’Addaura Teatre Visual i ‘Xarivari’ de Teatre Mòbil.

Foto: Espectacle ‘Euphonia en clau de fa’ de L’Animé Visual Theatre

Enguany, FITKAM afegeix un nou espai d’exhibició, les escales de la Torreta, ubicat al Centre Cultural La Torreta. Es mantenen la resta d’espais interiors i exteriors que ja es van utilitzar en les darreres edicions: el Casal de la Gent Gran, la Sala de la Concòrdia, el Teatre de l’Agrupa, la Plaça de la Vila, la Plaça Gran, la Sala Polivalent, la Sala Polivalent Petita, l’Escenari Oliveres (La Torreta) i l’Esplanada de la Torreta. Per arrodonir les dues jornades festives, hi haurà un dinar popular dissabte a la Plaça Gran, organitzat amb la col·laboració de l’Associació de comerciants de Montmeló, i un dinar popular diumenge als Jardins de la Torreta.

Sobre Kacu Mensi

Kacu Mensi és una associació que aglutina professionals de diferents àmbits del teatre infantil i familiar que treballen per la projecció, protecció i dinamització del sector. Kacu Mensi està formada per artistes, companyies, productores, distribuïdores i sales d’exhibició. L’objectiu principal és crear, promoure i defensar les arts escèniques per a famílies, infants i joves.

 

 

Informació addicional

A la pàgina web de FITKAM trobareu el programa complet:

http://www.kacumensi.cat/programa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*