El Píndoles tanca la seva tercera edició amb èxit i dóna pas a la #GiraPindoles

  • Del 9 a l’11 de juny el festival ha aconseguit un 91% d’ocupació.
  • Les obres premiades es podran veure al Maldà, a la Nau Ivanow, a la Sala Flyhard i al Teatre Tantarantana a finals de juny.
  • El 18 de juny és el torn de la programació infantil, ubicada als Lluïsos de Gràcia.

Barcelona, 12 de juny de 2017

El Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre arriba al final de la 3a edició amb èxit de públic. Un any més, s’ha dut a terme del 9 a l’11 de juny a la casa modernista Alberg Mare de Déu de Montserrat, al barri del Coll de Barcelona.

on la tempesta 3

Aquest any el festival creixia en dies (de dos a tres) i en propostes programades (de 12 a 18) i, a més, incloïa espectacles d’altres formats i llenguatges artístics. Concretament en aquesta edició s’han seleccionat 6 peces que no són de text, amb llenguatges que van des de la dansa fins als titelles per a adults o teatre d’objectes.

El públic ha respost molt bé a les novetats, omplint pràcticament totes les funcions i sense fer diferència entre les habituals microobres de text inèdites i els nous formats artístics. En total s’ha aconseguit un 91% d’ocupació de pagament (81,5% divendres, 95% dissabte i 95,4% diumenge). Tres dies plens de gent entusiasmada comentant la jugada a la terrassa del festival entre sessions!

A més de les 6 obres d’altres formats artístics, el festival ha continuat fidel a l’estrena de peces inèdites: aquest any se n’han seleccionat 11 d’entre 220 propostes rebudes. Un any més la valoració l’ha feta una comissió formada pels dramaturgs Marc Rosich, Roger Ribó i Jacobo Julio.

proyecto 1Per altra banda, la microobra “Hey soul sister”, de Mar Solà, s’ha escollit a través del projecte Aposta, organitzat per l’ACET (Associació Catalana d’Escoles de Teatre).

Cada dia s’han pogut veure 6 microobres diferents de 15 minuts de durada. Cada una es repetia quatre vegades, d’aquesta manera el públic tenia l’oportunitat de veure-les totes. Per tant, l’aforament total del festival superava les 1400 localitats.

El diumenge 18 de juny serà el torn del públic familiar. En col·laboració amb els Lluïsos de Gràcia s’organitzarà un circuït teatralitzat amb microcontes per diferents espais de la seva seu, seguint els trets característics del festival. Entrades a Lluïsos de Gràcia. Horari: 12h.

Primera parada de la #GiraPindoles: Barcelona

palomitas 2Un any més, totes les obres programades al festival participaven en un concurs. S’escollien 4 obres, que es reestrenaran, en forma d’espectacle tancat, en quatre de les sales més influents del teatre independent barceloní: l’Àtic 22 del Teatre Tantarantana (19 de juny), El Maldà (20 de juny), la Nau Ivanow (26 de juny) i la Sala Flyhard (27 de juny). Aquestes sales n’han seleccionat 3: Happy Birthday Jamie Love, de Jordi Diamant, Jocs Perillosos, de Lara Díez, i L’increïble home bala, d’Ariadna Pastor. La quarta, per primera vegada, ha sortit dels vots del públic i ha estat Rodeo Road, de David Bo.

Aquest premi és el tret de sortida a la #GiraPíndoles, que aquest any ha voltat per més de 20 municipis de dins i fora de Catalunya.

En aquesta edició el festival incorpora un nou premi: una residència artística valorada en 900€ a Cal Gras, a Avinyó (el Bages). L’espai de residència per artistes ha escollit la companyia de l’espectacle Roulettes perquè faci una estada d’una setmana per treballar en un nou projecte.

El Píndoles gira tot l’any

com eliminar 3El Píndoles no acaba amb el festival. És només el tret de sortida de la #GiraPindoles, que durant tot l’any volta amb un espectacle itinerant de 3 microobres, escollides per cada programador d’entre totes les estrenades de les diferents edicions. Hem visitat 20 municipis catalans, però també hem anat a Ciutadella de Menorca. A l’octubre de 2017 l’equip del Píndoles organitzarà una rèplica del festival a Ferrara, Itàlia, anomenat Bonsai.

 

 

pindoles@festivalpindoles.cat

www.festivalpindoles.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*