Festival ‘Per amor a l’hart’ de l’Hospitalet, del 29 de juny a l’1 de juliol

XIII edició de PER AMOR A L’HART –  FESTIVAL D’ART DE CARRER DE L’HOSPITALET

29 i 30 de juny i 1 de juliol (més avall teniu el programa complet)

“Hem d’utilitzar el temps sàviament i adonar-nos que sempre és el moment oportú per fer les coses bé” Nelson Mandela

Els dies 29 i 30 de juny, i 1de juliol arriba una nova edició de PER AMOR A L’HART, Festival d’Arts de Carrer de L’Hospitalet, una data ja imprescindible a l’agenda cultural de la Ciutat i de les arts escèniques del país que, durant tres dies convertirà la Rambla Marina i la Plaça Lluís Companys i Jover, en l’epicentre d’un huracà cultural on la dansa, el circ i la música ens sacsejaran amb la seva energia i essència. Una nova oportunitat per acostar-nos a nous llenguatges, sensacions, sentiments per descobrir.

Encara queda camí per recórrer. Aquesta serà la XIII edició de Per Amor a L’Hart, el Festival d’art de carrer de L’Hospitalet. Un projecte que Bipol·art va iniciar amb un objectiu clar: retornar la cultura als seus orígens i a qui realment li pertany: el públic, la gent. Amb el suport de tots ha estat possible anar recuperant poc a poc, pam a pam, somriure a somriure, aplaudiment rere aplaudiment, un trosset més dels carrers de L’Hospitalet per sembrar els mateixos d’art, de cultura, d’il·lusió. Però l’assalt no ha acabat, s’ha d’anar més enllà…

Art, cultura i espai públic són elements primaris per a la transformació social, el compromís ciutadà, l’educació, la participació activa, la igualtat efectiva, el respecte mutu, la inclusió, el diàleg… valors, tots ells, que ens enriqueixen com a persones i han de sostenir els pilars de la nostra societat. Des de Per Amor a L’Hart, un projecte que també és el vostre, ens mou la il·lusió de continuar generant cultura a L’H, lluitant per la consolidació d’aquests valors.

D’aquesta manera, plantegem una proposta artística d’arts escèniques avantguardista i de qualitat com motor de la nostra acció.

Aquests anys el projecte ha anat creixent i madurant, fins a convertir-se en un festival sostenible i respectat a tot arreu. I el més important, ho ha fet de la mà de la gent de L’Hospitalet, que ens ha brindat sempre el seu suport. Tot el nostre esforç i il·lusió és per la Ciutat i per a vosaltres. El camí és llarg, però el vostre suport constant ens manté en la línia de treball dia a dia. Retornem al públic el que és seu: art, cultura, espai, alegria, llibertat…

DANSA, CIRC I MÚSICA A LA PROGRAMACIÓ DE LA XIII EDICIÓ DE PER AMOR A L’HART 

Un total de 34 companyies arriben el 29 i 30 de juny, i 1de juliol  al centre de la ciutat per oferir una programació diferent, diversa i de qualitat, que permetrà als ciutadans i ciutadanes viure a peu de carrer  la vitalitat i l’emergència de la creació contemporània.

Les companyies que es presenten en aquesta edició del festival, són companyies de renom nacionals i internacionals.

Dins la programació, DIJOUS inaugurarà el festival un dels plats forts de l’edició d’enguany. Es tracta de la companyia HORS SURFACE, que arriben des de França amb l’espectacle BOAT, per mostrar-nos i fer-nos sentir una exploració molt  personal del poema “Le bateau Ivre” d’Artur Rimbaud. Tràngol acrobàtic d’alta volada, construït i cisellat sobre una partitura musical original, BOAT presenta una estructura aèria única que uneix llit elàstic i el funambulisme.

L’espectacle serà l’únic de tot el festival que tindrà dues passes de 20’: a les 18:30h i 20:30h.

Aquell mateix dia, DIEGO SINNIGER, col·laborador habitual del PALH, presentarà la seva nova creació en dansa contemporània, LIOV, que dansa els bloquejos que sotmeten al nostre ésser. Dos personatges – que són també un solament, i som tots – s’enfronten en escena, empesos pel conflicte entre els seus desitjos oposats: sobreviure enfront de viure bé. Un duet intens que no deixarà indiferent al públic.

CIRC PISTOLET, companyia de circ català que no para de girar pels millors festivals, ens mostrarà un espectacle de Tomàs Cardús i Enric Petit, que ens porta de viatge en el temps a través dels records d’aquelles tardes de jocs i bones estones, de vegades rient, de vegades suant, però sempre gaudint, plens d’emocions genuïnes i de complicitat, buscant l’equilibri fràgil entre dues persones…

LA INTRUSA DANZA, Premi Nacional de Dansa 2015, torna al Festival Per Amor a L’Hart amb l’estrena de la seva nova joia, nascuda per gaudir al carrer, i la residència creativa del qual ha estat desenvolupada al Centre Cultural La Bòbila, de L’Hospitalet, amb el suport de Bipol·art.

L’espectacle Billie Jean dibuixa l’estreta línia que existeix entre l’obsessió per exposar-se i tafanejar en els altres, i la necessitat de mantenir oculta una privadesa probablement no tan perfecta.

La nit de dijous finalitzarà amb l’actuació de les XL i Abandónate mucho, un espectacle de música i humor de Nía Cortijo i Marta Sitjà que descontrueix el mite de l’amor romàntic. Creació original de Las XL que es descobreixen com princeses, copleres, ionquis, meditadores… Totes i cap. Des de la comprensió de la incomprensió. Amor sense fí!

COSTAS SOTOPALACIOS, showman i cantant arriba al Per Amor a l’Hart per fer de presentador dels espectacles de DIVENDRES I DISSABTE amb el seu flamant bòlid: Un seat 600 de 1968! Amb el que farà gaudir al públic de la seva delirant conducció. Música, circ i excentricitat per a tots el públics!

A la programació de DIVENDRES arriba el CHEY JURADO, ballarí de hip-hop amb nombrosos premis internacionals que ens presenta una peça amb un pas més enllà en la seva concepció, camí de la dansa contemporània. Agua és un extracte de Sentinel, peça que desenvolupa els quatre elements primaris que formen el nostre entorn: aigua, terra, foc i aire.

Aquesta peça descriu i interpreta els diferents estats, formes i textures per les quals pot evolucionar aquest mateix element: estat sòlid, líquid, gasós, es modela, bull, flueix, copeja, donar vida o al seu torn llevar-la.

La companyia YU·GEN, duet de dansa contemporània amb arrels urbanes, ens presenta una peça molt emotiva, fluïda i molt ben interpretada: AURA, que va ser creada a Tòquio (Japó), inspirada en l’espiritualitat, l’ètica, disciplina i el concepte sobre ‘l’espai públic’ i ‘l’espai privat’ que defineix a la cultura nipona.

La peça, interpretada per Aina Lanas i Kiko López, reflexiona sobre l’aura, aquesta mescla entre el cos físic, eteri i emocional que ens envolta; sobre com aquest oval invisible pot veure’s afectat o modificat quan estem envoltats de la societat moderna plena de noves ones electromagnètiques, patrons i energies. Com pot canviar aquest embolcall multicolor i afectar el nostre comportament o ser un clar reflex de les nostres necessitats si som capaces de visualitzar-ho.

Divendres podrem gaudir de l’estrena a nivell nacional de Perverso, la primera creació de carrer, després de la gran trajectòria amb diferents peces en sala, de la companyia de gran prestigi nacional i internacional THOMAS NOONE DANCE.

Perverso aborda des d’un punt de vista surrealista i absurd com ens compartim en societat. La peça per a quatre ballarins té gran dosi de moviment físic i se serveix d’elements del clown. Cada personatge és diferent i intenta canviar a l’altre per ocultar les seves pròpies limitacions.

També podrem gaudir d’un espectacle de malabars que ha girat per tota Europa, Wellcome! (or not),  creació de la companyia TOUT PAR TERRE.

De camino al otro, obra de la reputada ballarina LALI AYGUADÉ i l’acròbata francès JULIEN SICARD, és una de les millors peces de la coreògrafa, que ens presenta un llenguatge del moviment molt personal i íntim.

Aquest duet neix d’una trobada artística en la companyia Baro D´Evel. Amb aquesta proposta és la primera vegada que Lali Ayguadé i Julien Sicard treballen junts i la iniciativa ha estat investigar un llenguatge comú entre la dansa i l’acrobàcia.

De camino al otro és un compromís físic amb una mateixa adreça que traça la trajectòria de dos cossos a l’espai. Es barregen, senten el seu pes, s’ajuden i cauen amb dolçor i violència. Caminen amb ritme com anant cap a alguna part intentant entendre’s per continuar el viatge.

La  COMPANYIA BAKHUS presentarà Glaucos, circ de gran format amb una estètica molt cuidada i uns artistes que abasten tot l’escenari i que ens faran pujar al seu veler per emprendre amb ells un viatge oníric sense rumb determinat

Divendres la música la posarà SANTO MACHANGO: street funk en estat pur. Un projecte musical que abasta estils que giren al voltant de la black music: funk contundent en la música, hip-hop en les veus i rock en essència. Representants del que s’ha denominat Blackcelona, el directe és sens dubte la seva millor arma, en els seus shows despleguen un doll d’energia i groove capaç de despertar sentiments ocults i moviments de maluc al més singular espectador.

A la programació de DISSABTE i per primera vegada a PALH, tindrà lloc una activitat itinerant, producció pròpia del festival: el CERCACIRC MUSICAL PALH, que començarà a ple Districte Cultural amb el Ska Circus, taller de circ i música, per continuar amb un itinerari dirigit pel presentador del PALH i una brass band que ens conduirà a través d’un recorregut jalonat amb tres espectacles de circ, i finalitzarà a l’espai principal del PALH.

Taller de circ, jocs psicomotrius i bona música a l’ Ska Circus. Una proposta per descobrir tècniques circenses de manera divertida, en un espai lúdic, no competitiu i participatiu, on poder gaudir en família. Tot a ritme de la música de DJ Konguito: ska, rock steady, reggae, soul…

Malabarisme (pilotes, anelles, maces, diàbolos, plats xinesos…), funambulisme (cable d’equilibris i slack line), equilibris senzills (bola d’equilibri), jocs psicomotrius pels més petits i sobretot, un equip professional amb gran experiència dins del món del circ.

El CERCACIRC MUSICAL PALH comptarà amb la participació de FANFARRAI, col.lectiu musical que va començar el 2015 a Barcelona amb Pier Paolo Canderolo com alma mater. El seu objectiu és descobrir, promoure i gaudir de la música Balkan Brass amb un gust modern i sabor de jazz; SERGIO PLA, que ens farà gaudir del seu espectacle de malabars; MARIA VILLATE, artista de circ, investigadora de la forma i el moviment, que ha participat en diferents projectes artístics i companyies actuant en festivals d’Espanya, França, Polònia, Argentina i Mèxic; MATÍAS MARRÉ, artista de circ, roda cyr. Circ i dansa es troben en aquesta peça que respira a través de la música en directe. Cos, objecte i so transformant l’espai urbà. Una pàgina en blanc on escriure poesia amb el moviment.

La programació de dissabte també comptarà amb l’actuació de STREET SQUAD, companyia de dansa urbana de L’Hospitalet,  fundada l’any 2012 per Kadoer que, després de recollir grans premis en els últims 5 anys en les competicions de dansa urbana coreogràfica i proclamar-se campions d’Europa aquest últim any, presenten el seu espectacle recopilatori Street Squad, esforç i dedicació.

Aquesta peça posa sobre l’escenari el treball tant individual com grupal dels ballarins, un grup de bboys que no solament fan acrobàcies i moviments impossibles, sinó que ho combinen amb coreografies de Hip-hop, Popping o Locking amb alta precisió i coordinació i acrobàcies grupals espectaculars.

Després del seu recorregut per festivals europeus, la companyia francesa OXYPUT portarà l’espectacle SOAF . Un espectacle de dansa intensa, física, sensible, que ens recorda els balls de les bruixes i els seus Aquelarres i gira al voltant de l’energia de la lluita i la natura.

LA BANDA DE OTRO posarà música, humor i malabars, en un espectacle que farà gaudir a tots els públics.

La companyia IRON SKULLS és un clar exemple de com fer el salt de la dansa urbana a la contemporània. Sinestèsia representa un món post-apocalíptic, on a través de la Dansa Experimental es forma un grup de supervivents i est inicia un viatge cap a una zona segura.

El Hip-hop, l’Acrobàcia i la Dansa Contemporània es fusionen per crear un llenguatge on l’humà i lo animal s’uneixen, convidant a l’espectador a un joc d’interferències sensorials.

Una joia que ha girat per tota Europa i que fa un alt en el seu camí perquè gaudim amb ella en el Festival Per Amor a L’Hart.

Com a colofó del Festival, tindrà lloc La VIII edició de CABARETun espectacle efímer i de creació pròpia del PALH. El Cabaret té una durada de 60 minuts i ens apropa a artistes de talla internacional que ens faran gaudir d’algunes peces que han donat la volta al món i on es fonen números de circ i dansa de diverses disciplines: malabars, acrobàcia, trapezi doble, dansa integrada i grans dosis d’humor; tot això amenitzat per la música en viu de l’Always Drinking Marching Band, que des de 1997 porta recorrent carrers i places del món deixant el seu segell personal i irreverent. Amb “La Calle Es Nuestra” porten voltant des del 2004. Paral·lelament han creat altres espectacles de carrer, teatre, escenari, circ i produccions televisives. Més d’un miler d’actuacions per tot el món avalen la seva trajectòria.

El Cabaret comptarà amb l’actuació de Jordi Kerol, un artista internacional molt reconegut a qui el caracteritza la seva energia desbordant; Duo Laos amb el seu espectacle de circ “Upside down”; Fakir Kirman, amb 50 anys de trajectòria sobre els escenaris creant il·lusions al públic; Pablo Domichovsky amb l’espectacle de circ “Davai”; Antonia González amb l’espectacle  “De cintura para arriba”; i Cirkonitas.

I per finalitzar, l’actuació musical que tancarà la XIII edició de PER AMOR A L’HART anirà de la mà d’Alex Bass, i parlar d’ell és parlar d’un dels artistes del reggae facturat a Barcelona que s’està consolidant amb força per les seves melodies tendres, la puresa de la seva música i les seves actuacions en alguns dels millors escenaris estatals.

Alex ens presenta en viu Bassically, el seu primer àlbum, un disc cantat en anglès i concebut a cavall entre Kingston i Barcelona, pel qual s’ha tornat a acompanyar de la seva banda, The Same Song Band.

ACTES PREVIS

Dissabte  17 de juny de 18:30 a 20:00.

Ska Circus “Taller de circ & good vibes

Lloc: Plaça dels Blocs de la Florida

PROGRAMACIÓ – PER AMOR A L’HART XIII

Dijous, 29 de juny

Presenta: Ton Muntané

Rambla de La Marina (davant de la plaça de Lluís Companys i Jover)

19:00          Diego Sinniger “LIOV”

19:20          Circ Pistolet “Quan no tocàvem de peus a terra”

20:15          Cia. Moveo “Tu vas tomber!”

21:15          La Intrusa Danza “Billie Jean”

22:00          Las XL “Abandónate mucho”

Plaça de Lluís Companys i Jover

18:30          Cie. Hors Surface “BOAT”

20:45          Cie. Hors Surface “BOAT”

Divendres, 30 de juny

Presenta: Costas Sotopalacios

Rambla de La Marina (davant de la plaça de Lluís Companys i Jover)

19:00          Chey Jurado “Agua”

19:20          Cia. Yu·gen “Aura”

19:40          Thomas Noone Dance “Perverso”

21:10          Lali Ayguadé & Julien Sicard “De camino al otro”

23:00          Santo Machango

Plaça de Lluís Companys i Jover

20:15          Cie. Tout par terre “Wellcome! (or not)”

22:00          Cie. Bakhus “Glaucos”

Dissabte, 01 de juliol

Presenta: Costas Sotopalacios

Carrer Cobalt – Rambla de la Marina

17:00          Ska Circus “Taller de circ & good vibes”

18:30          Cercacirc musical Per Amor a L’Hart (espectacle itinerant)

Musica en viu: Fanfarrai (brass band)

Circ: Sergio Pla, María Villate i Matias Marré

Rambla de La Marina (davant de la plaça de Lluís Companys i Jover)

19:00          Street Squad “Street Squad, esforç i dedicació”

19:30          Cie. Oxyput “SOAF”

20:00          La Banda de Otro “Yeah haw”

21:15          Iron Skulls Co. “Sinestesia”

23:00          Alex Bass & The Same Song Band

Plaça de Lluís Companys i Jover

22:00          VIII Cabaret per Amor a L’Hart

Musica: Always Drinking Marching Band

Performer: Jordi Querol “Wellcome to my head!”

Los Infoncundibles “Diavolo Metal”

Duo Laos “Upside down”

Fakir Kirman

Pablo Domichovsky “Davai”

Antonia González “De cintura para arriba”

Cia. Cirkonita

 

WEB>>INSTAGRAM>>FACEBOOK>>TWITTER  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*