Balanç del 8è Festival Circ Cric 2017

El Festival Circ Cric conclou la seva 8a edició amb més de 26.000 assistents i una setantena de funcions

7 de juliol de 2017.- El Festival Circ Cric no para de créixer i es consolida en el sector com a festival de referència i punt de trobada dels seus professionals. A falta del darrer espectacle de la temporada, “Low cost (in transit)” que té lloc demà dissabte dia 8; la 8ª edició del Festival ha rebut més de 26.000 persones i ofert una setantena de funcions durant els 3 mesos que ha durat.

El Festival Circ Cric tanca una edició plena d’espectacles, emocions i activitats. La directora Montse Trias assegura que “el festival ha crescut en projecció estatal i internacional i creix en renom mundial”. En destaca, així, la gran participació de companyies de Galícia, País Basc, Castilla La Manxa, Madrid, entre d’altres, i de països com Xile, Argentina, Brasil, França o Itàlia. De cara al novè festival, Trias assegura: “Seguirem amb la línia establerta però potenciant encara més els pallassos i la comicitat, que és la nostra especialitat. El nostre lema: grans pallassos en espais petits”.

Un cop més, el programa d’enguany s’ha caracteritzat per la vinculació que el festival CIRC CRIC proposa entre natura i els diferents disciplines artístiques com el circ, la música, les titelles, el teatre i els pallassos. De fet, el Festival ha celebrat aquest any el 20è aniversari que la companyia fundada per Tortell Poltrona és al Parc Natural del Montseny.

Matx de Pallassos

Prova evident d’aquest binomi natura-circ és la nova proposta teatral nou que en Tortell Poltrona va presentar en aquesta edició co-protagonitzada amb Montserrat Trias, directora del Festival: “Garranyics”. En total, 3.788 persones han reflexionat sobre les dislèxies i contradiccions del nostre temps, tema central de l’obra. Unes dades que mostren que, tot i la veterania de Poltrona, en el món del circ, el pallasso segueix captivant a joves i grans amb el seu talent i la seva estima.

El gran salt a nivell de públic i participació ha estat, però, el Festival Internacional de Pallasses (FIP), enguany en la seva 4a edició. El FIP ha crescut respecte el 2016 pel que fa al nombre de pallasses que hi ha actuat, més de vuitanta de tot l’Estat i Europa; i el nombre de cursos impartits a professionals (s’han organitzat fins a tres cursos, dos més que l’any passat). Vora 2.130 persones han aplaudit, entre d‘altres, el “Cabaret de pallasses”, “Las polis”, la “Superbleda” o les “Microcàpsules de pallasses”. Tal com estava previst, però, la gran ovació se la va endur la Nola Rae. “Les pallasses que hi ha participat han destacat l’alta participació, l’oferta i sobretot l’ambient festiu del festival”, declara Montserrat Trias. El FIP compta a més amb una gran implicació tant dels vilatans d’Esteve de Palautordera com de l’Ajuntament del municipi.

Tot i que el gran protagonista del festival és el circ còmic, les propostes musicals enguany no s’han quedat enrere i han demostrat la seva qualitat. Els concert de Joan Garriga i els Galàctics Mariatxis i el d’inici de gira de Sopa de Cabra han aconseguit penjar el cartell de sold out. Igualment, el “combo” format per la passejada “El bosc també és un circ!” i l’espectacle “Garranyics” també ha exhaurit entrades al llarg de tota la temporada.

“El públic del Circ Cric és fidel; acaba tornant i viu del boca a orella”, comenta Trias. La directora i tot l’equip són molt conscients de que el seu públic es desplaça expressament fins al Montseny per acudir al Festival i es senten orgullosos d’omplir l’aforament de 600 persones de la seva carpa.

La tendència a l’alça del festival es generalitzada. S’hi suma també l’èxit de les dues fires d’espectacles i activitats organitzades els passats 7 de maig i 4 de juny, que van comptabilitzar 1.177 persones; així com les visites escolars que el circ rep durant el dia i que suposa el pas pel circ de més de 11.000 escolars de primària i escoles d’educació especial.

Origen: Ndp Balanç 8è Festival Circ Cric

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*