Crítiques: ‘El vestit POP de l’emperador’ de La Roda Produccions

Vist el diumenge, 5 de novembre de 2017 al SAT! Sant Andreu Teatre, de Barcelona

SINOPSI

Us imagineu algú tan tan tan preocupat pel seu aspecte que no li importa gairebé res més a la vida? Només pendent del mirall i només amic dels qui li riuen les gràcies. Us imagineu no estimar ningú més que a un mateix? I vinga fotos, vinga aplaudiments, i només roba i mòbils, i més roba i només petons al mirall. Gens pendent per les necessitats dels altres i només pendent del seu propi melic. Doncs ara imagineu-vos que aquest etern presumit és, ni més ni menys, que l’Emperador! Qui procurarà pel bé del poble?

La Roda Produccions us presenta el seu nou espectacle musical adreçat a infants, joves i tota la seva família. Després de l’èxit d’ALADDIN #THEPOPMUSICAL prepareu-vos ara per riure, cantar i ballar de valent amb Sa Majestat Presumida i tota la seva cort de nobles llepaires. Una història de despropòsits que, tot i que pugui semblar-ho, no està basada en fets reals. Un espectacle de soldats i majestats a ritme pop i amb plataformes. Una combinació explosiva que només podia ser obra de La Roda Produccions…

Fitxa Artística:

TEXT I DIRECCIÓ: Dani Cherta
MÚSICA ORIGINAL I LLETRA : Keco Pujol
DIRECCIÓ MUSICAL: Manel García
ESCENOGRAFIA: La Roda Produccions
VESTUARI: Antonio Harillo
COREOGRAFIA: Ariadna Suñé
DISSENY GRÀFIC: Ingenia Creatius
AGRAÏMENTS: David Achell, Ismael Maldonado i Brugués Faura
AMB LA COL·LABORACIÓ DE: Ajuntament de Gavà i Espai Maragall
REPARTIMENT:
Guillem Martí, Ariadna Suñé,
Víctor Gómez i Jordi Gonzàlez.

https://youtu.be/QDfbAwZ4-CA

Després d’haver estrenat al mateix SAT! ‘ALADDIN #THEPOPMUSICAL’ fa gairebé dos anys, La Roda Produccions ha incidit de nou en adaptar una història clàssica i prou coneguda al seu estil, clarament desenfadat i amb molta música. Per aquells que hagueu vist el seu Aladdin, dir-vos que aquest ‘vestit pop’ és un espectacle molt més en clau familiar, divertit en tot moment, i potser no tant per a un públic adolescent, i per descomptat, sense ‘història d’amor’. En aquest aspecte, la versió de la roda té algunes característiques diferencials: sense perdre l’actualització de la història i els personatges, l’argument és força fidel a l’esperit de l’original. Això sí, el personatge principal i la seva cort, té un aire versallesc i amanerat molt notable, cosa que accentua l’humor. Potser d’una manera poc original (el recurs dels personatges afectats és molt recurrent a la comèdia) però funciona bé. Sobretot perquè l’aposta estètica és -aquesta sí- molt extremada. Podríem dir que amb categoria de fantasia visual, amb unes escenografies que combinem una geometria expressionista amb un aire i uns colors ingenus, uns vestits  de lluentors propis del Cabaret, i finalment -i aquí us recomano molt que us hi fixeu-, uns calçats totalment ‘dragqueenians’ bojos de debò, per a qui els sàpiga apreciar. La interpretació, si obviem el dit, és força coherent en tot moment, generant moments divertidíssims, i alguns acudits sobre l’actualitat, també política.  Pel que fa al guió, només dir que dedica molt i molt de temps al plantejament, sense perdre l’interès, això sí, però per al meu gust, poc a la trama principal, com són els ‘sastres’-estafadors, la maquinació dels seus plans, i sobretot, un final amb el descobriment de tot l’engany (el rei està despullat!) que passa pràcticament inadvertit, comptant amb què l’argument és ja prou conegut de tot el públic. La moralina no es basa tant amb la ja coneguda de que els ignorants tinguin por de ser descoberts i es vegin forçats a aparentar (reconec que fins a certa edat és massa subtil), com de deixar al descobert un nen malcriat i superficial, com és el mateix rei. No està gens malament. I en l’apartat musical, només dir que les ‘cunyes’ musicals enllaunades, de cançons famoses del pop són versions originals, curtes forçosament perquè fan una funció de donar l’entrada a una escena, i que podrien haver-se cantat, pel meu gust, en directe (3-4 frases de cada) i que les cançons originals, pròpiament del musical, estan ben interpretades i subratllen correctament l’acció, però de vegades costa molt d’entendre la lletra.

En resum, un espectacle molt apte per a públic familiar, grans i infants, i que degut als seus divertits excessos, també pot ser vist per un públic jove, diguem que fins als 12-13 anys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*