La mostra Som Cultura aproparà la cultura popular a l’educació – tornaveu.cat

Maria Àngels Blasco, Carles Sala i Carme Ortoll durant la presentació del Fòrum Educació i Cultura Popular

Si l’èxit d’un esdeveniment pot anticipar-se pel grau de participants que ha implicat la seva organització, el Fòrum d’Educació i Cultura Popular promet grans alegries. La presentació del programa, dimecres 17 de gener al Palau de la Virreina, ha tornat a demostrar la complicitat d’institucions públiques, entitats, professorat i acadèmics per aconseguir enfortir els lligams entre aquestes dos àmbits. Les principals mesures a potenciar emprendre seran debatudes en el marc de les jornades Som Cultura Popular 2018, que tindran lloc a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona entre el 25 i 28 de gener.

Carme Ortoll ha definit el fòrum com una gran oportunitat “per fer viure i compartir la cultura popular”. La Directora General d’Educació Infantil i Primària ha agraït la col·laboració del centenar llarg de centres educatius que s’han posat amb contacte amb el Departament d’Ensenyament per a participar-hi. Una resposta, al seu entendre, que demostra el gran camí encara a recórrer “en l’impuls de noves experiències que ens facin ser una societat més rica”.

En la mateixa línia s’ha expressat la Directora General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals Maria Àngels Blasco, per a qui el Fòrum d’Educació i Cultura Popular ofereix “una oportunitat per analitzar on ens trobem i què s’està fent ja bé al nostre país”. Blasco ha destacat la necessitat que les institucions segueixen treballant transversalment, incidint en les possibles mancances que els alumnes poden trobar en l’escola o les famílies per conèixer la cultura popular catalana.

Ramon Serinyà, professor i membre del Comitè Científic del Fòrum, ha tornat a insistir en la gran resposta dels centres educatius a la convocatòria oberta pel Fòrum, que ha obligat a fer una tria prèvia de les entitats que podrien participar el Som Cultura Popular. “Per fer la selecció ens hem basat en tres paràmetres: que el programa representés totes les etapes educatives, que se seguís un criteri de territorialitat, i que les propostes presentades es tractessin de manera transversal i competencial a l’aula”, ha explicat.

El programa del Som Cultura Popular 2018

Tancant les intervencions, Carles Sala ha resumit  els principals blocs del programa ordinari del Som Cultura Popular 2018. El director de Cultura de Proximitat de l’Ajuntament de Barcelona ha destacat la creació de l’Espai Xerròdrom, emmirallat en l’experiència de les Speakers’ Corner, on els oradors podran transmetre breus conferències en format íntim. Les Microconferències del Som Cultura Popular, organitzades per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i l’Associació Cultural Joan Amades, respondran a aquest format.

El Som Cultura Popular 2018 és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, Adifolk i la Federació d’Ateneus de Catalunya.
Source: La mostra Som Cultura aproparà la cultura popular a l’educació – tornaveu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*