L’OBC i joves de Manresa toquen plegats aquest cap de setmana, en un projecte integrador

L’OBC estrena una obra encàrrec d’Arnau Tordera i comparteix escenari amb joves de Manresa dins el projecte integrador “Et toca a tu”

La Big Band de l’Institut Guillem Catà i la Coral de les Escodines són els projectes escollits per a l’edició d’aquest any i estrenaran Illa Esperança

Aquest cap de setmana l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya presenta el projecte integrador Et toca a tu. Un concert que en els darrers sis anys ha permès pujar a l’escenari de la Sala 1 de L’Auditori nombrosos col·lectius de persones en situació vulnerable que treballen amb la música com a eina d’integració social. Aquest any l’ Et toca a tu fa un pas més i ha passat a formar part d’un dels programes de la temporada de l’Orquestra i serà dirigit pel titular Kazushi Ono.

La Big Band de l’Institut Guillem Catà de Manresa i la Coral de les Escodines han sigut els dos projectes educatius escollits per participar en l’edició d’aquest any. Tots dos tenen la música i el seu poder transformador com a eix transversal d’educació i treballen amb alumnes de secundària. Després d’un any de feina, aquest cap de setmana estrenaran conjuntament amb l’OBC l’obra encàrrec Illa Esperança que Arnau Tordera ha creat tenint en compte les capacitats musicals de tots els integrants i que incorpora les aportacions que els joves han fet durant el procés creatiu. Per composar l’obra, d’uns 15 minuts de durada, Arnau Tordera ha visitat els joves a Manresa en diverses ocasions i ha treball amb ells. També han rebut la visita del director Kazushi Ono i han compartit assajos amb els músics de l’OBC Adrián Moscardó, Mireia Farrés i Christine de Lacoste. A més, la directora de cor Elisenda Carrasco s’ha encarregat de la preparació vocal dels joves de la coral.

L’estrena absoluta d’Illa Esperança serà el preludi dels tres concerts que l’OBC dedica al Centenari Bernstein en què interpretarà per primera vegada la seva simfonia número 3, Kaddish, amb l’Orquestra de l’ESMUC. Els concerts que se celebraran el 16, 17 i 18 de febrer, tenen a més com a convidat Nikolj Znaider, un dels millors violinsites europeu actuals que interpretarà el virtuosístic Concert per a Violí de Max Bruch.

Des de la seva creació, el projecte Et toca a tu ha incidit en el camp de la cohesió i la integració social. Alguns col·lectius que hi han pres part són el Projecte 4Cordes de l’Escola Germanes Bertomeu del barri Rocafonda de Mataró, el Grup Orff del Centre Xamfrà del Raval barceloní, l’orquestra infantil i juvenil del grup Barris en Solfa de Badalona Sud, la formació Veus i Música per a la Integració, de Nou Barris, Los Ronderos i la Coral Shalom de l’Obra Social Santa Lluïsa de Marillac (1980) i Llar de Pau (1991), ubicades al barri marítim de la Barceloneta i al coll dels Penitents o el grup de percussió del parc sanitari de Sant Joan de deu..

L’Auditori   | Carrer de Lepant, 150 – 08013 Barcelona
tel. +34 932479300 (ext. 363)
www.auditori.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*