La Festa Pallasso (Memorial Joan Busquets) a la Fundació La Pedrera de Barcelona el diumenge 11 de març

VII FESTA PALLASSO A LA PEDRERA!

 Memorial Joan Busquets

Diumenge 11 de març 2018

d’11h a 19h

La Fundació Catalunya La Pedrera organitza per setè any consecutiu la Festa Pallasso! Tota una jornada dedicada a l’art de ser pallasso, durant la qual les famílies poden trobar en diferents espais de La Pedrera espectacles, jocs, projeccions, tallers, un racó de lectura, i moltes altres activitats.

Festa Pallasso! és una forma d’apropar-nos al món dels pallassos i a la seva peculiar manera d’expressar-se. Amb aquesta jornada tan especial, la Fundació vol transmetre, de forma lúdica i didàctica, l’interès per l’univers dels pallassos seguint el mestratge de Joan Busquets, a qui es dedica aquest homenatge en el sisè aniversari de la seva mort. Un cop més, aquesta iniciativa -que compta amb la col·laboració d’Òscar Rodríguez, company de Joan Busquets a La Puça- converteix La Pedrera en punt de trobada per als entusiastes dels pallassos.

Durant tot el diumenge les famílies es podran dedicar a fer de pallassos i a conèixer aquest món d’una forma educativa i divertida amb la participació de Tortell Poltrona, Patrick Mathis, Cia. La Tal, El pájaro carpintero, Activijoc, Cia. Xicana i molts altres que ens acompanyaran durant tota la jornada.

 

ESPECTACLES I ANIMACIÓ

Tortell Poltrona a La Pedrera – Espectacle de Tortell poltrona

Un recull dels millors números del repertori de Tortell Poltrona, emmarcats en un espectacle que conté l’essència del pallasso de sempre i el repte d’alternatives innovadores.

Tortell Poltrona, pallasso internacional, ens presenta un espectacle trepidant carregat d’esquetxos que han fet història. Desafiant la por amb el no res, anant a l’absurd per retrobar el nord i cercant en els clàssics el punt de partida per navegar enllà.

Tortell Poltrona, un dels pioners europeus en la renovació del pallasso, és carismàtic i tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina la innocència i la trapelleria.

Un personatge que en trepitjar l’escena ja conquista l’espectador amb la seva innata i còmplice humanitat, capaç de convertir en creïble la més insòlita de les propostes.

Retalls d’humor en estat pur, pessic de fantasia necessària.

FITXA ARTÍSTICA
Autor: Tortell Poltrona. Direcció: Jaume Mateu. Ajudant de direcció: Montserrat Trias. Composició musical: Víctor Ammann
Lloc: Auditori
Tipus d’activitat: puntual
Horari: 12.30h i 18h
Durada: 40 minuts

Boîte à CRIC – Espectacle de PATRiCK mATHIS

Un personatge original repara les joguines trencades i abandonades convertint-les en veritables escultures sonores com l’orgue girafa, l’orquestra de caixes de música, objectes mecànics, etc. A partir d’aquest material crea un concert lúdic, poètic i tendre amb els sons de la infantesa.

FITXA ARTÍSTICA
Autor, director, intèrpret i música: Patrick Mathis. Escenografia: Francisco Cabello. Vestuari: Sylvie Riffard
Lloc: Sala Gaudí
Tipus d’activitat: puntual
Horari: 11.15 / 13.45 / 15.45 / 17h
Durada: 30 minuts

 

Xicana – Cia. Xicana

La Xicana és una pallassa tendra i innocent que vol fer màgia, però sempre s’equivoca. Realitza tota una sèrie de jocs de màgia on el més important és la travessia, el desenvolupament del joc amb la participació de tots els assistents fins arribar a l’efecte màgic.

Un espectacle que combina el respecte, la tendresa i la innocència que diverteix tant petits com grans.

FITXA ARTÍSTICA
Idea i creació: Anna Montserrat. Pallassa i maga: Anna Montserrat. Direcció: Cia. Xicana. Assessorament de màgia: Gabi Pareras. Producció: Joan Raventós. Vestuari: Roser Boada
Lloc: Entresòl Aula 4
Tipus d’activitat: puntual
Horari: 12h / 14h / 15h / 16.30h
Durada passi: 30 minuts 

 

JOCS I TALLERS

JugaCirc – Taller de circ de la Cia. Activijoc

L’Espai de Circ -JugaCirc- està format per petites carpes de circ, on podreu trobar tot tipus d’estris i jocs d’habilitat, més altres espais diferenciats per poder practicar les diferent disciplines amb destresa i equilibri.

Malabars i jocs d’habilitat: amb pilotes, mocadors, maces, anelles, plats xinesos, diàbolos, menjaboles, devil’s stick, carioques, banderes,…

Equilibris: amb xanques de mà, xanques de peu, hula-hoops, monocicle, slackline, pedals d’equilibri,…

Lloc: Sala Gaudí
Tipus d’activitat: contínua (menys durant l’espectacle Boîte à CRIC)
Horari: d’11h a 19h

 

SONÀRIUM

EL PÁJARO CARPINTERO

El so és el protagonista d’aquest espai de joc, de descoberta i experimentació musical, per a infants de 0 a 4 anys. L’espai és ple d’instruments afinats instal·lats sobre diverses estructures que permeten accés als nens i nenes de forma fàcil i natural. En aquest espai de descoberta i experimentació musical, el llenguatge és el joc sonor. I tot jugant amb la música i els instruments, els petits s’apropen al llenguatge musical.

FITXA ARTÍSTICA
Idea i creació: Àlex Rigol
Tipus d’activitat: contínua
Horari: d’11h a 19h
Lloc: Vestíbul soterrani, lateral i pati de l’Auditori (menys durant l’espectacle Tortell Poltrona a La Pedrera)

 

TALLERS CREATIUS

Amb motiu del memorial a Joan Busquets els Serveis Educatius de La Pedrera han dissenyat especialment per a aquest dia uns tallers relacionats amb el món del pallasso.

No toquem ni quarts ni hores!

En aquest taller confeccionarem un rellotge per tal de convertir-nos en pallassos puntuals. El pintarem com més ens agradi i li farem una cadena de llana. 

Un corbatí ben divertit!

En aquest taller farem un corbatí per convertir-nos en pallassos ben elegants.

Fem un pam d’orelles!

En aquest taller elaborarem una diadema amb orelles gegants per poder escoltar tots els secrets. 

Tipus d’activitat: contínua
Horari: d’11h a 19h
Espai: Aules 1 i 2 de l’Entresòl
 

ANIMACIÓ

Les Fotografiers – CIA. la tal

Els famosos fotògrafs internacionals Gastón i Pájago Voladog coneguts a tot el món com “Les Fotografiers” arriben, pedalejant el seu vehicle, disposats a regalar als assistents els seus autèntics i originals retrats de família.

Només cal una mica de paciència i el més gran dels somriures, perquè malgrat les aparences (si no se’ls escapa l’ocellet, si han posat el rodet a la càmera, si troben l’enquadrament perdut) us assegurem que sereu els protagonistes de la foto més esbojarrada que us han fet mai.

Lloc: itinerant per diferents espais
Tipus d’activitat: contínua
Horari: d’11h a 19h

Informació pràctica

La Pedrera, Pg. de Gràcia 92

Preu: 10€

Venda anticipada: www.lapedrera.com i a taquilles de La Pedrera

L’entrada permet participar de totes les activitats al llarg del dia; s’ha de seleccionar l’espectacle Tortell Poltrona a La Pedrera matí o tarda. 

Edat recomanada: a partir de 3 anys

  • Activitats accessibles (excepte les realitzades a l’Entresòl)

 

Crèdits

Producció i organització: Fundació Catalunya La Pedrera
Direcció artística: Òscar Rodríguez
Espectacles i activitats: Tortell Poltrona, Patrick Mathis, Cia. La Tal, El pájaro carpintero, Activijoc, Cia. Xicana i Serveis Educatius de La Pedrera
Disseny gràfic: Tàctica

El nostre compromís amb la societat

A la Fundació Catalunya La Pedrera ajudem les persones a construir un futur millor i més just. Per això, oferim oportunitats als que més ho necessiten, fomentem el talent, la creació i l’educació, i conservem el patrimoni natural i cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*