El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona, a punt per inaugurar la seva 7a edició

El Recinte Firal de Figueres viu un ritme frenètic d’assaigs dels 88 artistes de 18 països a poques hores de la inauguració de la 7a edició del Festival del Circ, dijous 22 de febrer a les 20.30h, amb la primera representació de l’espectacle Blau. Fins avui ja s’han venut més de 25.000 entrades 

Una ciutat de carpes al Camp de Mart de Girona

El passat dijous 1 de febrer va començar la instal·lació de les diferents carpes al Camp de Mart de La Devesa de Girona, on tindran lloc els diferents espectacles programats per a la setena edició del Festival Internacional del Circ, la primera que tindrà lloc a Girona.

En total s’han alçat 2 carpes gegants i 4 auxiliars amb una superfície al sòl de 4.482m2 que es reparteixen en:

· Gran Carpa blanca central circular de 52m. de diàmetre, 14,5 m. d’alçada, amb cabuda per a 2.206 espectadors i visibilitat total mercès al seu innovador sistema de màstils en arcada exteriors. És on transcorreran les 14 representacions programades: 4 escolars, 4 de l’espectacle Blau, 5 del Vermell i la Gala de Premiats (Espectacle Or).

· Dues carpes vestíbul: una primera rectangular de 15 x 40m seguit d’una segona de circular de 42m. de diàmetre on es disposaran els serveis de cafeteria, restauració, llibreria, estands de patrocinadors, punt d’informació, etc. Les dues de lliure accés.

· Carpa pels Artistes de 675 metres quadrats per a ús de camerinos, zona d’escalfament, cantina d’artistes i personal.

· Carpes auxiliars, per a ús de sala vip, sala de reunions del Jurat, sanitaris…

Dos grups electrògens generaran la potència de llum suficient per als equips de so i per als més de 200 projectors que il·luminaran les actuacions: un total de 5.300 metres de cablejat garantiran el subministrament elèctric. Diversos calefactors industrials garantiran una temperatura permanent de 21ºC al conjunt de les carpes. Durant els darrers 8 dies i encara avui, 76 tècnics de muntatge treballen sense fre per a que tot estigui a punt el 22 de febrer, dia de l’estrena.

Una torre de Babel pel millor espectacle de circ de la nostra història

Ja han arribat a Girona, via port i aeroport de Barcelona, i superats els corresponents tràmits duaners, els carregaments de material artístic de cadascuna de les 24 companyies convidades: trapezis, cables de funàmbul, bàscules, etc. Des del passat dia 16, els 88 artistes assagen sense fre sota una carpa en funcionament gairebé les 24 hores, ja que per a realitzar les dues semifinals son necessaris 7 dies intensos de proves per tal que es coordinin a la perfecció els artistes amb els dissenyadors de llum i so, la regidoria tècnica i l’orquestra.

Entre avui i demà arriben a Girona els 18 membres del Jurat del Festival encarregats de puntuar cadascuna de les atraccions del Festival i atorgar els premis de l’esdeveniment: els elefants dalinians d’or, plata i bronze.

Segons la direcció del Festival, l’espectacle d’or d’enguany persegueix el repte de convertir-se en el millor espectacle de circ de la nostra història: pel nombre d’artistes i països participants, per la qualitat de les atraccions i dinàmica de la producció.

Avui dimecres el Festival ja porta més de 25.000 entrades venudes, per tant queden aproximadament 5.000 butaques lliures. Les entrades que oscil·len entre els  10 i els 42€ poden seguir adquirint-se per a totes les funcions a la Taquilla del Teatre Municipal (de dimarts a divendres de 13 a 17h) i ara també diàriament a la Taquilla del mateix Festival, al Camp de Mart de La Devesa, d’11h a 20.30h.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*