El Festival En Veu Alta celebrarà la 14a edició penedesenca del 8 al 17 de juny – tornaveu.cat

19/4/2018

El Festival En Veu Alta (EVA) mou engranatges vers la seva 14a edició al Penedès. Serà del 8 al 17 de juny de 2018, enguany amb disset municipis participants on tindran lloc espectacles de narració i tradició oral; des de propostes teatrals, passant per la música, sessions de lectures en veu alta, poesia o relats narrats en primera persona. A Pradell de la Teixeta, Priorat, l’EVA compleix 9 edicions, enguany del 29 de juny a l’1 de juliol.

Al Penedès, el Festival suma enguany més localitzacions que mai, amb espectacles majoritàriament per a públic adult però també amb propostes familiars en dotze municipis de l’Alt Penedès i fins a cinc del Baix Penedès. Són Sant Sadurní d’Anoia, que exerceix un any més de capital de l’EVA Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Martí Sarroca, Avinyonet del Penedès, El Pla del Penedès, Olèrdola, Santa Margarida i els Monjos, Torrelavit, Sant Quintí de Mediona, Gelida, Vilafranca del Penedès, Subirats, Llorenç del Penedès, Calafell, Santa Oliva, El Vendrell i La Bisbal del Penedès.  Com sempre, un dels trets identificatius del festival seran, a més dels espectacles, els llocs on aquests es duran a terme. Es repetirà al cementiri (i és que per viure’l no cal morir-se), s’ompliran places, patis, biblioteques, museus, palaus, safaretjos, sindicats, masies, terrasses, hospitals i residències, i fins i tot espais naturals que faran caminar una bona estona!

L’EVA no té por de repetir queixalada, al contrari. Espectacles que han entusiasmat el públic en edicions anteriors al Penedès o a Pradell de la Teixeta compartiran programa amb novetats destacades. Així, Toni Gomila torna a l’EVA amb l’Acorar que el 2017 ens va captivar a Sant Pere de Riudebitlles i amb l’obra Peccatum, amb Catalina Florit, que el públic del Priorat recorda amb un somriure d’orella a orella. Qui s’estrenarà al Festival serà Alberto San Juan amb Autorretrato de un joven capitalista español, un text imprescindible que desprèn actualitat política i social, tant que el Partit Popular de la Diputació de Granada en demanava fa uns dies la suspensió en un poble de la província. Un intent de censura que no ha fet sinó que centenars de persones s’hagin solidaritzat amb l’actor.

I és que el Festival En Veu Alta, com qualsevol de nosaltres, com el món de la cultura, no pot fugir dels temps que vivim, d’allò que ens inquieta i ens mou. Literatura, política, mitologia, llegendes, erotisme, imaginació… de tot plegat s’impregnen les narracions protagonistes de la cinquantena d’espectacles amb els quals l’EVA ens vol mobilitzar, sacsejar i emocionar del 8 al 17 de juny al Penedès i els dies 29, 30 de juny i 1 de juliol a Pradell de la Teixeta. A mitjans del mes de maig es donarà a conèixer la programació completa del festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*