A partir de diumenge, el Circ Cric s’establirà al parc natural del Montseny (Sant Esteve de Palautordera) per passar-hi tres mesos de gresca. La companyia de Tortell Poltrona i Montserrat Trias ha organitzat per novè any el festival, amb un centenar de companyies i artistes convidats que actuaran tots els caps de setmana fins a l’1 de juliol. A més, coincidint amb l’aniversari dels vint-i-cinc anys de l’ONG Pallassos sense Fronteres, hi haurà una gran festa de celebració.

Aquesta organització sense ànim de lucre vetlla des de 1993 per portar l’alegria a zones que es troben en situacions conflictives arreu del món. En aquests vint-i-cinc anys, Pallassos sense Fronteres han viatjat a uns cent països en 450 expedicions i han fet riure més de dos milions de persones. És per això que el 18 de maig hi haurà una presentació per a fer balanç de la tasca humanitària, i l’endemà, el 19, una festa de reunió amb els pallassos que han format part de l’ONG des de la fundació en què es recrearan els espectacles que s’han anat fent durant aquests anys.

Entre les novetats d’enguany, hi ha l’estrena de quatre espectacles. La companyia en presentarà dos: ‘Garranyecs’, tercera part de la trilogia ‘Grinyols, Garranyics i Garranyecs’ que es podrà veure per primera vegada aquest mateix diumenge, i ‘Allegro Vivace’, un repàs del llegat dels pallassos de començament del segle XX. Per la seva banda, Tortell Poltrona estrenarà el duo ‘Today is not my day – Tanca la porta!’ juntament amb el famós pallasso estatunidenc Jango Edwards, i la companyia franco-catalana Baro d’Evel Cirk Cie presentarà el concert amb animació ‘La Serata’.

Una altra cita al calendari és la Fira d’Espectacles i activitats, una jornada familiar a l’aire lliure amb tallers per als infants, jocs, fanfàrries i espectacles de companyies vingudes d’arreu, el diumenge 15 d’abril. També destaca el Festival Internacional de Pallasses que es farà del 7 al 10 de juny en diferents teatres i carrers de Sant Esteve de Palautordera. Hi participaran més d’una trentena de pallasses de quinze companyies diferents. Entre elles, hi haurà la clown argentina Lila Monti, que el 30 de juny presentarà l’espectacle ‘Povnia’.

Més espectacles que es representaran són ‘Universari’ (26 de maig), del pallasso Marcel Gros; ‘Combinat de Circ’ (15 d’abril), del Circ Bover de Mallorca; ‘Davaiii’ (15 d’abril), dels israelians Sasha Agranov i Pablo Domichovsky; i el ja tradicional joc d’improvisació ‘Matx de Pallassos’ (30 de juny). Per últim, el Festival també oferirà cercaviles, tallers i concerts com els de Sílvia Pérez Cruz (7 d’abril), Albert Pla (11 de maig) i el duet de Marcel Lázara (ex-Txarango) i Júlia Arrey (29 de juny). Les entrades de tots els esdeveniments ja són a la venda.