‘Wallay’ guanya el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia Europea de Cinema

Un jurat de milers de joves d’entre 12 i 14 anys va triar ahir la pel·lícula en una jornada que es va celebrar en 34 països arreu d’Europa

Els joves espectadors catalans van escollir com a preferida ‘Girl in Flight (La fuga)’

Wallay (França-Burkina Faso-Qatar), de Berni Goldblat, es va imposar ahir com a guanyadora del Premi del Públic Jove Europeu que convoca l’Acadèmia Europea del Cinema. El film explica el viatge iniciàtic de l’Ady, un noi de tretze anys que no s’acaba d’entendre amb el seu pare i és enviat a passar l’estiu amb el seu oncle Amadou, que viu a l’altra banda del Mediterrani, a Burkina Faso. La segona classificada va ser Girl in Flight (La fuga) (Itàlia-Suïssa), un tendre i colpidor viatge emocional de la directora Sandra Vannuchi, que es basa en fets reals de la seva vida per explicar la història de la Silvia, una noia d’onze anys d’un poble de la Toscana, marcada per la depressió de la seva mare, que emprendrà un viatge en tren per acomplir el somni de conèixer Roma, i descobrirà l’amistat de l’Emina, una noia gitana de tretze anys. En tercer lloc va quedar Hobbyhorse Revolution (Finlàndia), un documental de Selma Vilhunen que descriu una afició cada cop més estesa entre els joves finesos: muntar cavalls de joguina.

La Filmoteca és una de les institucions europees de 34 països que ahir van acollir el Premi del Públic Jove de l’Acadèmia del Cinema Europeu, (EFA YAA – European Film Academy Young Audience Awad), amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Drac Màgic. 64 nois i noies d’entre 12 i 14 anys van veure les tres pel·lícules nominades, les van analitzar i debatre, i finalment van emetre els seus vots per triar la guanyadora. El jurat català va optar per Girl in Flight (La fuga), amb un estretíssim avantatge per damunt de Wallay, que va ser la que es va imposar en el recompte global de vots europeus. En una intensa jornada, els joves van rebre la visita de dos dels protagonistes més populars de la sèrie Merlí, l’actriu Elisabet Casanovas i l’actor Adrian Grösser, que van compartir amb els nois i noies la seva experiència com a actors en cinema, televisió i teatre.

A partir d’avui, les tres pel·lícules nominades aquest 2018 al Premi del Públic Jove Europeu, així com les de les tres edicions anteriors, estan disponibles en plataformes digitals com iTunes, Google Play, Microsoft, Plantaflix o Filmin.

Més informació:
yaa.europeanfilmawards.eu

www.filmoteca.cat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*