El festival EVA reivindica l’oralitat com a eina de llibertat – tornaveu.cat

16/5/2018

Presentació del Festival EVA a Sant Sadurní.

El festival En veu Alta (EVA) arriba a la seva edició 14a edició, reivindicant-se com el festival on la tradició i la narració oral són les protagonistes, i on l’àmbit festiu es combina amb un alè de denúncia dels fets que estem vivint. El festival, que és bicèfal, inicia la seva edició al Penedès del 8 al 17 de juny i del 29 de juny a l’1 de juliol, la seva edició a Pradell de la Teixeta (Priorat).

La presentació del festival, s’ha dut a terme dimarts a Sant Sadurní, en un acte on ha participat Montse Medall, regidora de cultura de l’ajuntament de Sant Sadurní, el conseller de cultura Lluís Puig a través d’un vídeo que ens ha fet arribar des de Brusel·les, Jordina Biosca, directora del Festival Eva, i Yoshi Hioki, narrador i artista participant a l’Eva 2018 han brindat, a més, un tastet de les històries que duran al Festival.

El conseller de Cultura, Lluís Puig ha dedicat al festival unes paraules des de Brussel·les.

Nous pobles se sumen a l’aventura de l’Eva
Un total de 50 espectacles es duran a terme al Penedès (Alt i Baix) i 11 a Pradell, amb un ventall que proposarà espectacles per a adults, per a nens, i propostes per a tots els públics. Entre aquests actes destaca l’obertura del festival a càrrec de Lídia Pujol (8 de juny a Sant Sadurní), acompanyada del guitarrista Guillermo Rizzotto, Farem la revolució i la tornarem a fer, el text quasi de culte, de Toni Gomila, Acorar, o l’espectacle que, després del seu èxit, es repeteix per cinquè any consecutiu Per viure el cementiri, no cal morir-se.
Si bé alguns d’aquests espectacles repeteixen narradors i poetes, hi haurà noves propostes i que segueixen la línia reivindicativa del festival, com l’espectacle Autorretrato de un joven capitalista espanyol, de l’actor i dramaturg Alberto San Juan, que es representarà tant a la versió del festival del Penedès com a la de Pradell. També a les dues seus s’acollirà La gran glosada un espectacle que uneix figures com Ferriol Masip, Laia Pedrol, Titot i la Fardatxa, amb l’acompanyament dels músics Pau Vinyoles i Joan Sobrevals.
Cal destacar que el festival, com és habitual ofereix una desena de propostes familiars que defensaran el conte com a gran eina per estimular la imaginació, amb espectacles de Forani teatre, Assumpta Mercader o, entre d’altres, la Guilla Teatre.

Imatge gràfica de l’edició d’enguany del Festival EVA.

Formació i voluntariat
Dins del festival també coexisteix l’EVA354, que des del 2015 porta la lectura en sessions obertes a tothom a biblioteques i centres de la zona, així com a residències i casals d’avis.
A més, s’organitzaran dues sessions formatives (una al matí, l’altre a la tarda) a càrrec de l’actriu Rosa Cadafalch, a Moja, el dissabte 26 de maig, Es tracta d’un curs accelerat per a aprendre l’art de llegir en veu alta.
En definitiva, dins del festival EVA hi ha moltes activitats, totes basades en les diferents formes que pren la tradició oral. Podeu veure el programa fent clic aquí.

Source: El festival EVA reivindica l’oralitat com a eina de llibertat – tornaveu

One comment

  1. Afegeix a la llista de correu. salut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*