FIMAG 2018 ja és aquí!

A punt per un cap de setmana autènticament màgic!

https://fimag-magia.com/

Torroella de Montgrí està ultimant detalls per a l’estrena de la setena edició de la FIMAG, la fira internacional que omplirà de màgia tots els racons de la vila de divendres a diumenge vinent amb quasi un centenar d’espectacles per a tots els públics.
Màgia per a tothom als espais més emblemàtics

Les places i espais més emblemàtics del la vila es vestiran de gala per aquest cap de setmana màgic:
💫A la Plaça de la Vila, els espectacles Magic Freak del Mag Frank; la Gala de Mags Joves i Moments màgics d’Òscar de la Torre, col·laborador habitual de l’APM de TV3.

💫A la Plaça Pere Rigau, els espectacles familiars Pasen y vean i Simsalabim, un dissabte i l’altre diumenge, ambdós a càrrec del mag argentí Carlos Adriano, que torna a FIMAG on no havia actuat des de la segona edició.

💫A la Plaça Ernest Lluch s’hi podran veure dos espectacles de màgia i clown: Nas Arrelat de la companyia Matsubins i The Bellboy – El botones del Mag Karlus.

💫Al Passeig de Catalunya hi haurà l’escenari Descobertes, amb els alumnes més destacats del curs passat de l’escola 3 de Trébol; el mercat màgic amb parades d’articles de màgia, jocs, llibres, vídeos i tot allò relacionat amb el món de l’il·lusionisme; i atraccions com l’espai de bombolles gegants.

💫Al Museu de la Mediterrània-Can Quintana s’hi concentren els tallers infantils de màgia, les magic foodtrucks (pati) i l’espai per a la Màgia lliure (pati), on tothom qui ho vulgui podrà actuar-hi de forma espontània. En la franja nocturna s’ha programat espectacles com el Viu la màgia de David el Mag, que no havia actuat a FIMAG des del primer any; Joaquin Matas, un gran especialista en màgia de prop; i el sorprenent Shado, un dels pocs mags especialitzat en Pickpocket o “robatori en escena” amb l’espectacle Cleptómago.

💫La màgia de prop es reserva per a espais interiors com la Fundació Vila-Casas o la Fundació Mascort. En aquests palaus hi actauran Javier Benítez -Premi nacional de màgia 2011-, Pere Rafart -especialista en cartomàgia- i Raymon, expert en cubs de Rubick.

Últimes entrades disponibles per als grans espectacles

Els tres espectacles principals estan a punt d’esgotar les entrades (amb gairebé més d’un 90% d’ocupació a dos dies de l’inici del festival).

La FIMAG es reivindica com a fira pionera en la programació de magie nouvelle nova tendència on la màgia incorpora elements d’altres arts escèniques com la dansa, el teatre o el circ. L’espectacle inaugural, Battement de peur, del belga Laurent Piron és un clar exponent d’aquesta línia (divendres, 22h, Espai Ter).

La Gran Gala Internacional del dissabte s’ha convertit al llarg dels anys en una cita obligada per als amants de la bona màgia, amb artistes de referència a nivell nacional i també internacional. Aquest any viurem una estrena mundial amb Kenris Murat i la seva proposta “Sky drone” competirà al Campionat Mundial FISM de Busan (Corea del Sud) aquest estiu. Ens hi acompanyaran també Aurèlia i la seva proposta conjunta amb Kenris Murat, Charlie Mag, Javier Benitez, Laurent Piron i Miguelillo com a presentador.
I el diumenge, una de les principals figures de la màgia del país, el Mag Lari, porta el seu darrer espectacle, Dolce Vita, un extraordinari repertori de trucs i de jocs inspirats en la bella Itàlia.

La FIMAG acull la primera Fira de Programadors

Tot i el gran poder d’atracció que demostra la màgia entre el públic, avui dia encara és una disciplina poc destacada entre les arts escèniques. Amb la voluntat de posicionar-la i sobretot, configurar un espai de trobada professional entre programadors i professionals de la màgia, s’ha creat la 1a Fira de Programadors de Màgia de Catalunya, inscrita des d’aquest any com a fira-mercat en el registre d’activitats firals de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*