S’acosta el festival ‘Píndoles’ de Microteatre que estrena nou emplaçament al Castell de Montjuïc

El Castell de Montjuïc obre les portes al Píndoles – Festival Microteatre Fora del Teatre en la seva quarta edició

• S’hi podran veure 18 microespectacles (14 dels quals són estrenes) del 8 al 10 de juny.
• El Píndoles s’estrena com a coproductor en conjunt amb l’Excèntrica (Centre d’Arts escèniques de Santa Coloma de Gramenet) i el festival Passatge Insòlit, produint l’obra de microteatre “Duel”, de Juanjo Marín.
• “La solitud de l’U”, de Sergi Belbel, presentada al cicle “En Procés” del Teatre Lliure, s’estrena al Píndoles sota la direcció d’Israel Solà.

Després de tres anys d’èxit, el Píndoles – Festival de Microteatre Fora del Teatre estrena seu: El Castell de Montjuïc serà l’amfitrió de la gran festa del microteatre que és el festival, cedint espais interiors i exteriors per a la seva quarta edició, que se celebrarà els dies 8, 9 i 10 de juny de 2018.

El canvi de seu – les primeres tres edicions es van fer a l’antiga mansió modernista de l’Alberg Mare de Déu de Montserrat, a Vallcarca – és un salt qualitatiu per al Píndoles. El Castell, un dels edificis més emblemàtics de Barcelona, ofereix una més gran varietat de localitzacions i permet créixer, en espais i en programació. A més dona visibilitat al festival, que busca convertir-se en el referent del microteatre de qualitat a Catalunya.

L’immens pati d’armes serà el centre neuràlgic del Píndoles. Allà s’hi instal·larà la taquilla i el servei de bar, format per foodtrucks i barra per begudes. També serà el punt de sortida del públic per a cada sessió, que serà conduït per guies a cadascun dels espais. A partir del moment que acabi la línia regular d’autobusos, hi haurà servei d’autobús llançadora de pujada i baixada, per poder accedir o marxar del recinte amb tota comoditat.

Els escenaris canvien però l’essència es manté: programar petites grans històries de 15 minuts de durada en espais singulars, on mai ningú s’imaginaria fer-hi ni veure-hi teatre, trencant la quarta paret i col·locant el públic a tocar dels actors. Tot plegat una experiència única que ofereix una nova manera de veure i viure el teatre, a la vegada que descobreix espais desconeguts al públic. I la premissa és aconseguir-ho amb una programació de luxe i ben variada: drama, comèdia, thriller, espectacles d’objectes, teatre, dansa, circ, performance… En definitiva, amb propostes per a tots els gustos amb un denominador comú: la qualitat.

El canvi d’ubicació no és l’única novetat que presenta el píndoles. Per una banda, s’estrena com a coproductor en conjunt amb l’Excèntrica (Centre d’Arts escèniques de Santa Coloma de Gramenet) i el festival Passatge Insòlit. El resultat és l’obra de microteatre “Duel”, que s’estrenarà al Píndoles – Festival de microteatre fora del teatre i a la tardor es podrà tornar a veure al Passatge Insòlit.

Per altra banda, el festival estrena en exclusiva “La solitud de l’U”, escrita per Sergi Belbel i que va formar part del cicle de lectures dramatitzades “En Procés” del Teatre Lliure el febrer de 2018.

PROGRAMACIÓ AMB SEGELL DE QUALITAT I APOSTA PER LES ESTRENES

Al llarg dels tres dies del festival es programaran 18 microespectacles diferents, a raó de 6 al dia. La programació està formada per 14 obres de microteatre inèdites, que s’estrenen en exclusiva al festival, i 4 micropeces de teatre d’altres disciplines (titelles, visual i multidisciplinar). Són espectacles de curta durada (15 minuts) interpretats per entre 1 i 4 actors i per a un grup reduït de persones (20 persones per funció en cada espectacle).

Tots els espectacles estan escrits, dirigits i interpretats per professionals. En el cas de les microobres de text inèdites, i a excepció de “Duel” i “La solitud de l’U”, una comissió d’experts formada per Marc Rosich (dramaturg i director), Jacobo Julio (director del Cabanyal Íntim de València, i dramaturg de la cia. Francachela Teatro) i Roger Ribó (dramaturg i director) ha escollit 12 propostes d’entre 170 textos rebuts.

Els altres 4 espectacles, corresponents a altres disciplines, són propostes ja estrenades i rodades i han estat seleccionats per l’equip de gestió del Píndoles. És la segona edició que el festival inclou aquest tipus de propostes, amb l’objectiu de donar una visió de 360 graus del món del microteatre i reivindicar les disciplines de teatre menys convencionals.

Una de les obres programades: Aquest sol, és per a tots?

Cada proposta es representarà quatre vegades en un sol dia. Les entrades es vendran individualment per cada espectacle, donant total llibertat al públic de triar què vol veure i quan.

Horaris: Dv. i Ds. de 20h a 23.30h / Dg. De 18h a 21.30h (el lliurament de premis serà a partir de les
22.30h). Cada mitja hora hi haurà funcions.

Divendres i dissabte, tres espectacles es faran a les 20h, 21h, 22h, i 23h i els altres 3 espectacles a dos quarts: 20.30h, 21.30h, 22.30h i 23.30h. Diumenge tot s’avança dues hores, començant a les 18h. Com que els espectacles duren 15 minuts, hi ha temps suficient d’enllaçar-ne un rere l’altre.

Preus entrades (per espectacle): entre 3,50€ i 5,00€, segons els descomptes.

Tota la informació, així com la venda d’entrades, és a www.pindoles.com

PARTICIPAR AL PÍNDOLES TÉ PREMI

Un any més, totes les obres programades al festival participen en un concurs. Les 4 microobres guanyadores es reestrenaran, en forma d’espectacle itinerant, en tres de les sales més influents del teatre independent barceloní: El Maldà, la Sala Flyhard i el Teatre Tantarantana. Aquestes sales n’escolliran 3, la quarta sortirà dels vots del públic.

RACONS DE CONTES: PÍNDOLES PER A TOTA LA FAMÍLIA

El Píndoles, en la seva aposta pels nous públics, no s’oblida de la programació infantil. El 3 de juny a les 12h es durà a terme el “Racons de contes”, que el festival programa en col·laboració amb Els Lluïsos de Gràcia. Es tracta d’un espectacle itinerant que engloba 3 microespectacles de teatre de l’objecte (titelles, ombres xineses…) per diferents espais de l’entitat. L’espectacle busca traslladar la filosofia del Píndoles al públic familiar.

#GIRAPÍNDOLES: EL PÍNDOLES VOLTA TOT L’ANY

El Píndoles és l’inici d’un projecte molt més gran: Les obres estrenades al festival entren a formar part del catàleg de la #GiraPíndoles (que al 2018 ja compta amb 48 propostes). Durant tot l’any oferim a municipis de tota Catalunya, i a espais tant públics com privats, la possibilitat de programar un espectacle itinerant de 3 microobres en espais singulars. Cada programador escull les obres que vol, cosa que fa de cada espectacle un programa únic, perquè les possibilitats són moltes. Des del 2015, la #GiraPíndoles ha fet més de 70 parades.

Col·labora:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*