Crítiques: ‘Petit o gran?’ d’Albert Vinyes

Vist a la Sala Fènix de Barcelona, el diumenge, 26 de maig de 2019

COMPANYIA: Albert Vinyes
TÈCNIQUES: Pallasso, circ, titelles i música
IDIOMA: Català
DURADA: 40 minuts
EDATS: IDÒNIES, DE 2 A 5 ANYS

SINOPSI

En Betu arriba a l’aula  amb la seva maleta, vestit de “persona normal”. Tot jugant amb els conceptes de petit o gran es transforma en pallasso davant dels nens i nenes. Les sabates són molt grans…però la corbata és petita…!! I el nas? Així, quan ja coneixem el personatge comença el joc a través de les cançons, la màgia, les titelles,les bombolles… i comparteixen una estona de descobriment d’aquest personatge que els hi és tant proper i  que acaba com ha començat, traient-se la disfressa i pintures per tornar a marxar com una persona “normal”.

WEB DE LA COMPANYIA: http://www.albertvinyes.cat

FOTOGRAFIES DE L’ESPECTACLE:

VÍDEO DE L’ESPECTACLE:

No hi ha massa per explicar d’aquest espectacle amb un senzill, però necessari plantejament: molts nens i nenes, quan són molt petits, tenen por del pallasso, un home amb robes de colors i cara pintada de blanc i de vermell, amb un nas molt gran i que surt a escena gesticulant, parlant amb els espectadors i que pot tenir (o patir) un munt d’aventures que signifiquin plorar, riure, caure a terra, donar i rebre plantofades, mullar i ser mullat….

L’Albert Vinyes, un excel·lent actor i pallasso s’ha plantejat com ‘introduir’ als més petits en el món del pallasso d’una forma que no produeixi por, sinó més aviat el contrari. Confiança i ganes de jugar amb ell, o si més no, entrar en els seus jocs. I com??

Doncs a la sala, per la platea, ens arriba un senyor amb una maleta. Se’ns presenta i ens intriga què hi pot dur a dins. Aquest misteri es va desvetllant de mica en mica: unes sabates enormes, una samarreta llarguíssima, un barret petitíssim, uns mocadors amb els quals fa màgia, unes pintures amb què davant nostre es va pintant fins que …. és un pallasso!! De forma tranquil·la i encisadora, ens presentarà alguns personatges que també porta dins la maleta. Ens proposarà pujar a l’escenari a jugar amb bombolles de sabó, i, finalment, anirà tornant a ser aquell senyor que havia entrat, tornant a posar-ho tot a la maleta.

Així de senzill. I així de difícil, si no es fa bé. Però com ja hem dit, l’Albert Vinyes en fa una composició excel·lent, tendra alhora que divertida, i ens guanya a tots. Especialment als més petits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*