Crònica/crítica del X Torneig de Dramatúrgia Contemporània, al Festival Temporada Alta 2020

Enguany, i degut a les restriccions del Covid-19, moltes de les peces que s’havien programat al Temporada Alta s’han hagut d’ajornar, malauradament alguna suspendre’s i, com és el cas del Torneig de Dramatúrgia, bescanviar les sessions presencials per les telemàtiques (sota la denominació genèrica de ‘A Distància’) o bé fer-les alhora, quan les autoritats han permès la reobertura al públic de les funcions, a la Sala La Planeta de Girona.

Hem vist alguns bons textos i d’altres no tant, com sempre, i una característica destacable d’aquesta edició, la gran presència d’autores, en femení, que a més han arribat fins a la tan esperada final, on es decideix qui guanya el torneig. I com sempre, el públic assistent decideix el text guanyador mitjançant votació popular.

Dilluns 19 i 26 d’octubre a les 20 h
Dilluns 2, 9, 16 i 23 de novembre a les 19:30 h – Semifinals
Dilluns 7 de desembre a les 19:30 h – Final

Independentment de les vicissituds esmentades, en aquest cas jo mateix vaig veure les diverses funcions (no totes les del principi, per fer-se a la vegada de la Mostra de Teatre de Barcelona) ‘A Distància’, un sistema que ha arribat per quedar-se, esperem, ja que dóna la possibilitat d’assistència a molts més espectadors, en especial aquells/es que són lluny de Girona, o no hi caben en l’aforament limitat de la sala.

Dilluns, 9 de novembre de 2020 – Jumon Erra passa a la semifinal del X Torneig de Dramatúrgia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*